Robert Gustafssons hjärtskärande ord – sorgen efter Ingvar Hirdwalls död: ”Glömmer dig aldrig”

Robert Gustafssons hjärtskärande ord om Ingvar Hirdwall har väckt stor uppmärksamhet i sociala medier.
Här är skådespelarens varma uttalande efter kollegans bortgång.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Långfredagen 2023 nåddes svenska folket av beskedet om skådespelaren Ingvar Hirdwalls bortgång.

Hirdwall, som blev känd för den stora allmänheten via sina roller i Lars Molins film ”Kejsarn av Portugallien” och som Martin Becks granne i polisfilmerna, blev 88 år.

– Skådespelaren Ingvar Hirdwall har på skärtorsdagen somnat in i hemmet. Han blev 88 år. Han sörjs av familj, vänner och kollegor, skrev hans agent i ett mejl till nyhetsbyrån TT.

En av många kollegor som de senaste dagarna uttryckt sin sorg och sina kondoleanser till Hirdwalls närmaste, är Robert Gustafsson.

LÄS MER: Aron Anderson bekräftar – Let’s dance-profilen har hittat kärleken igen: ”Jag träffar…”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 020916- Ingvar Hirdwall inför premiären på "Revisorn" på China Teatern. Foto: Jan Collsiöö/TT
STOCKHOLM 020916- Ingvar Hirdwall inför premiären på ”Revisorn” på China Teatern. Foto: Jan Collsiöö/TT

– Maken till ståtlig entré har aldrig skådats när du i rollen som kungen klev in med en guldlockig peruk som gick ända ner till knävecken. Peter Haber och jag bara gapade och regissör Sven Holm skrattade av både glädje, skräck och förvåning. Det var i Studio 1 och inspelningen av Tartuffe, skriver Robert Gustafsson i ett inlägg på Facebook som har fått stor spridning de senaste dagarna.

LÄS MER: Kritiken mot ”Efter fem” – efter bilderna i TV4-studion: ”Skärpning nu”

Över 50 000 av Gustafssons fans har hittills tryckt på gilla-knappen under skådespelarens känslosamma och fina rader om den bortgångne kollegan, samtidigt som inlägget fått över 1 200 kommentarer från läsare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Skådespelaren Robert Gustafsson. Foto: Heiko Junge / NTB / TT
Skådespelaren Robert Gustafsson. Foto: Heiko Junge / NTB / TT

”Robban” arbetade också sida vid sida med Hirdwall i en uppsättning av Gogols klassiska komedi”Revisorn” på China Teatern 2002. Där medverkade även Peter Haber, som Hirdwall också spelade mot i ”Beck”-filmerna.

– Med din självsäkra närvaro och eleganta naturalism blev det ändå så självklart och trovärdigt. Under Gogols ”Revisorn” på Chinateatern berättade du alltid roliga historier och fräckisar i logen mellan förställningarna och du skrattade alltid innan poängen kom, skriver Robert Gustafsson och fortsätter:

– Nu har skratten tystnat och istället har saknaden, lika överraskande, gjort entré. Glömmer dig aldrig Ingvar, vila i frid.

Så väl valda ord, Robert.

Tack för allt, Ingvar! Vila i frid.

Maken till ståtlig entré har aldrig skådats när du i rollen som kungen klev in med en guldlockig peruk som gick ända ner…

Posted by Robert Gustafsson on Saturday, April 8, 2023