Robert Wells ånger med Annika Jankell – misstaget under romansen: ”Dummaste vi kunde göra”

Robert Wells, 60, och Annika Jankell, 61, var ett av de mest kända paren i Sverige på 80-talet.

Men efter fem år ihop bröt de upp och gick vidare på varsitt håll. I en intervju med Hemmets Journal har Robert Wells berättat om misstaget de gjorde.

– Det var det dummaste vi kunde göra, har han sagt till tidningen.

Annika Jankell och Robert Wells tog det svenska folket med storm när de blev ihop på 80-talet. Under deras tid tillsammans blev de ett av mingelfotografernas favoritpar att fånga på bild – bland annat för sina ömhetsbetygelser i rampljuset.

Annika Jankell var då programledare för SVT-musikprogrammet ”Listan” innan hon på 90-talet gick vidare till TV4 och ledde bland annat ”Bluffmakarna” och ”Direkt från Berns ” med Anders Lundin.

Robert Wells var i sin tur tiden en lovande pianist, som ackompanjerade en rad svenska artister, bland andra Lill-Babs och Jerry Williams. I dag känner många honom för hans omtyckta musikaliska uppvisningar i ”Så ska det låta”.

Robert Wells var en av Sveriges stora stjärnskott på 80-talet. Foto: Hans T Dahlskog / TT

”Pussades och kramades på alla bilder”

Robert Wells och Annika Jankells relation blev väldigt omskriven i pressen under deras tid ihop.

Så pass mycket att Robert har ångrat hur de förde sig i rampljuset, något han berättat för Hemmets Journal.

– Ja, jag gjorde ett stort misstag när jag var ihop med Annika Jankell. Vi var ju så enormt kära och stod och pussades och kramades på alla bilder. Det var det dummaste vi kunde göra. När jag ser vissa par prata ut om hur lyckliga de är, tänker jag: ”Var tysta! Ni tappar bara i respekt”, har Robert sagt till tidningen.

Robert Wells
Robert Wells ihop med frun Maria 2021. Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Så lever Robert Wells och Annika Jankell i dag

Efter fem år tillsammans valde paret att gå skilda vägar.

Robert Wells hittade därefter kärleken i kollegan Maria, som han har kilat stadigt med i över 30 år. De har två söner tillsammans, Oscar och Theodor.

Annika Jankell blev i sin tur tillsammans med den skandalomsusade regissören och skådespelaren Thorsten Flinck. De fick två döttrar, Félice och Happy, innan de gick i sär.

Men i lång tid spreds rykten om att Wells egentligen var pappan till Annikas barn.

– Enligt massor med tidningar var det jag som var farsa till Annikas barn – helt otroligt! Det fantastiska är att jag, Maria och Annika och hennes barn idag umgås flitigt. Vi är världens bästa vänner, har Robert sagt till Hemmets Journal.

Annika Jankell poserar med Robert Wells och hans fru Maria på röda mattan på Café Opera. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så ser Robert Wells och Annika Jankells relation ut i dag

Men ryktena verkar inte ha skapat några kilar mellan det omskrivna ex-paret, som än i dag har kontakt.

Senast 2020 ordnade de en direktsänd konsert ihop. Då medverkande bland andra artisterna Janne Åström och Nina Söderqvist, och konserten varvades med intervjuer och samtal som leddes av Annika Jankell.

Och ex-flickvännen har även figurerat på Robert Wells Instagram, bland annat gick de ihop på en spelning i Stockholm 2019.

Robert Wells har i en intervju för Expressen beskrivit Annika som ”en av hans allra bästa vänner”.

– En del tycker det låter konstigt, men för mig hör gamla flickvänner till dem som det är lättast att umgås med. Man känner varandra så väl. Maria och jag och Annika umgås, det är inga problem, har Wells sagt till tidningen.

Minns du detta par? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!