Robin Bengtssons oförglömliga möte med Lasse Berghagen – privata videon få har fått se: ”En ödmjuk legend”

Vi är många som sörjer Lasse Berghagen efter att beskedet om hans bortgång kom ut under torsdagen.

Flera nära och kära, vänner och kollegor har idag valt att hedra Lasse Berghagen i både vanlig media och på sociala medier.

En av dem är artisten Robin Bengtsson, som postade ett starkt och fint klipp från Lasse på Instagram.

Det var under torsdagen som vi alla nåddes av den tragiska nyheten om att Lasse Berghagen gått ur tiden.

Under sitt liv berörde han oss alla med sina låttexter, fina sångröst och vackra personlighet.

Det har blivit tydligt att Lasse var en man med många vänner omkring sig. Det är nämligen enormt många som sörjer honom idag, inte minst kollegorna.

Robin Bengtssons fina hyllning till Lasse

En av de många som valt att hedra Lasse på sociala medier är artisten Robin Bengtsson. I ett inlägg på Instagram har han postat ett filmklipp där Lasse glatt spelar på gitarren som Robin gav honom för några år sedan då de var på julturné ihop.

För några år sedan hade jag äran att dela scen med Lasse under en julturné. En sån jäkla go gubbe som var precis så där som man hade hoppats att han skulle vara. En ödmjuk legend, full av stories som han gärna berättade, men också nyfiken på alla oss andra. Jag hade en ny gitarr med mig backstage, med inbyggd högtalare. Varenda kväll frågade Lasse ”Kan man få lira lite mer på den där guran?”, han tyckte den var helt otrolig. Så när turnén var över fixade jag en egen till honom och åkte hem och överraskade. Vi tog en kaffe, han drog några gamla låtar på guran, sen åkte jag därifrån och vi sågs aldrig igen tyvärr. Tack för goa stunder den vintern, tack för all musik ❣️ Vila i frid Lasse!”, skriver Robin Bengtsson i sitt inlägg på Instagram.

Vilket fantastiskt fint minne av Lasse. Han var verkligen en underbar underhållare enda in i det sista.

Vi saknar dig redan Lasse!

LÄS MER: