Sofia Wistams besked om maken Magnus – egenskapen som alltid får henne på fall: ”Bättre älskare”

För 21 år sedan blev Sofia Wistam ihop med kärleken Magnus. Nu hyllar programledaren sin makes förmåga att ständigt utveckla sig – bland annat i sängkammaren.

– Han vill hela tiden utvecklas och bli bättre på allt, en bättre chef, bättre älskare, bättre vän, säger hon till Allas.

Under 90-talet blev Sofia Wistam, 57, känd för sitt barnprogram ”Soff-i-propp” på TV4. Då hade hon redan hunnit arbeta inom skivbranschen och som fotograf ett tag.

Hon var dessutom gift med Thomas ”Orup” Eriksson, 65, under den tiden, och hon hade blivit mamma till Kid, 31.

Läs mer: Sofia Wistam bryter tystnaden om svåra sjukdomskampen – höll det hemligt för barnen: ”Jävligt jobbig resa mentalt”

Under de senaste 30 åren har Sofia gjort sig känd som en av Sveriges mest kända programledare, både i tv och på radio.

Sofia Wistam
Sofia Wistam i ”Naked attraction”. Foto: Kanal 5

Nu är hon aktuell som radioprogramledare i ”NRJ Morgon”, med nya säsongen av ”Naked attraction” på Kanal 5 och med podcasten ”Wahlgren & Wistam” som hon har med Pernilla Wahlgren.

Träffade maken på skidresa

Hon är även mamma till Sindy, Lennox och Texas. De två sistnämnda har hon tillsammans med maken Magnus Wistam.

När hon träffade honom för 21 år sedan var han först lite avvaktande. De möttes under en skidresa till Verbier och Sofia blev förälskad tämligen omgående. För Magnus tog det längre tid.

Han hade inga barn sedan innan, medan Sofia hade varit i två längre förhållanden (med Orup och Anders Rahm) och hade två barn. Därför ville inte Magnus hoppa in i något förhållande.

Dessutom var han lite osäker på om han ville dejta en kändis. det offentliga livet var inte hans grej.

Till slut gick han med på att fortsätta ses. Han märkte ganska snart att han mött en kvinna som aldrig säger ”nej” till någonting, som inte tycker att någonting är omöjligt.

– Han har alltid upplevt sig själv som en ja-sägare, men när han träffade mig sa han att han hade hittat sin överman. Med mig blev han den till slut som behövde säga nej, säger Sofia till Allas.

Sofia Wistam med maken Magnus Wistam
Magnus och Sofia Wistam firar sin bröllopsdag. Foto: Instagram

”Sprider otroligt mycket glädje”

Hon berättar att hon är lika kär i Magnus i dag, 21 år senare. Det hon uppskattar mest hos honom är hans förmåga att ständigt vilja bli bättre och utveckla sig på alla plan. Hon beundrar hans nyfikenhet och driv.

– Han vill hela tiden utvecklas och bli bättre på allt, en bättre chef, bättre älskare, bättre vän … Jag är lite nöjd och mätt, men han har en otrolig förmåga att vilja utvecklas som person och det tycker jag är häftigt, säger hon.

Sofia Wistam beskriver sin make litegrann som en hund, en golden retriever.

– Han sprider otroligt mycket glädje i hela sin personlighet. Glad, nyfiken och snygg, det är min man det!, säger hon.

Vad härligt det låter! Vilken tur att du hittade honom, Sofia.

Njut av er fortsatta tid tillsammans.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev