Stina Wollters gripande ord om pappa Sven – hälsningen upp till himlen på dödsdagen: ”Jag saknar dig”

Nu är det över tre år sedan folkkära skådespelaren Sven Wollter somnade in. I samband med hans dödsdag den 10 november passade dottern Stina Wollter på att dela med sig av några gripande ord om sin stora saknad.

Sven Wollter var en av våra största skådespelartalanger och genom åren hann han medverka i en rad riktiga klassiker.

”Raskens”, ”Mannen från Mallorca” och ”Hemsöborna,” för att nämna några.

Han blev ett välkänt ansikte för hela svenska folket och när beskedet om hans död kom i november 2020 var sorgen enorm.

Sven Wollter blev 86 år gammal.

Men även om hela svenska folket drabbades av en stor saknad när han dog, så var det såklart allra jobbigast för familjen.

Bakom rampljuset var nämligen Sven Wollter en kärleksfull pappa till fem barn. Han var även morfar, farfar, make och vän.

Stina Wollters fina ord om Sven

Nu har flera år gått förbi och saknaden är stor än idag.

I samband med att det var tre år sedan Sven avled passade hans dotter Stina på att dela med sig av några varma ord om sin käre far.

”Lilla pappa. Din dödsdag. Vilken konstig overklig dag. Det passar dig så fantastiskt skitdåligt att vara död. Ändå har du pysslat med det i tre år nu. Pappa. Jag saknar att sitta på på en bänk och tala med dig så där böljande. Saknar tjafset vid grytorna i köket. Saknar att du var stolt över mig på ditt pappa-vis. Saknar dina knäppa telefonsamtal och sms. Saknar handen, kramen, din gammelmansmjukhet och tårarna som kom så lätt, ofta med ett leende där de samlades i mungipan. Alla gräl och skit har lagt sig till ro och blivit ett med allt som blev som det blev och det blev på något vis som det skulle. Eller hur? Vi växte och fann och brann,” skriver hon på sin Instagram.

Sven Wollter
Foto: Sven-Åke Visén /SVT

”Ditt barnbarnsbarn är så ljuvligt”

I samma inlägg beskriver hon med fina och kärleksfulla ord att Svens barnbarn, och barnbarnsbarn, mår bra.

”Pappa, ditt barnbarnsbarn är så ljuvligt, när hon ler lyfter hjärtat. Sonja, alltså hon är rent outspätt ljust hopp. När hon sprattlar i min famn känner jag tiden spritta i mig. Jag vill bli asgammal så jag ska få se henne länge länge. Pappa dina barnbarn mår bra, de är trygga och varma människor. Pappa, jag är så ledsen och så glad samtidigt.”

Hon avslutar med att beskriva sin enorma saknad.

”Pappa kom och sitt med mig. Det är natt, det luktar nybakt i köket, alla sover och jag är ensam vaken. Jag har gråtit så mycket idag. Och skrattat. Och. Jag. Saknar. Dig.”

Här kan du läsa hela inlägget:

Vila i frid, Sven. Du är alltid saknad, aldrig någonsin glömd.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev