Stjärnan Jannes Schaffers sorg efter Sven-Bertil Taubes död – värmande orden: ”För mig lever du alltid”

Hela landet sörjer folkkära artisten Sven-Bertil Taube, som avled i London under fredagen. Sven-Bertil var aktiv som artist nästan hela sitt vuxna liv, och minns med värme av vännerna. En av de som hedrat artisten med starka ord är stjärngitarristen Janne Schaffer, vars ord träffar många rakt i hjärtat. 

Janne Schaffer är en av Sveriges mest erkända gitarrister som har hyllats stort inrikes såväl som internationellt. Under hans långa och erfarna karriär har han hunnit jobba med några av de största stjärnorna vi har, bland annat Abba, Toto och Bob Marley. 

Han är aktiv som soloartist och gitarrist åt andra artister, och har bland annat en grammis på sin meritlista. 

Sven-Bertil Taube blev 87 år

En av de artister som gjort ett starkt avtryck hos honom är folkkära vis-sångaren Sven-Bertil Taube, som avled i London under fredagen

Sven-Bertil Taube. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Sven-Bertil Taube. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Sven-Bertil Taube var en folkkär artist och skådespelare som slog igenom redan på 60-talet, och som därmed har en lång karriär bakom sig.

Sven-Bertil Taube, som är son till Evert Taube, har förutom sina fina visor hyllats för sin  insats som skådespelare. 

För filmen ”Händerna” 1994 fick Sven-Bertil Taube en guldbagge, och 2009  nominerades han för sin roll som Henrik Vanger i ”Män som hatar kvinnor”, där han spelade mot Michael Nyqvist. 

Stjärnans fina hyllning

Sven-Bertil Taube tillbringade de sista åren av sitt liv i London, där han var bosatt. Under lördagen kom beskedet att den folkkära artisten somnat in under fredagen, efter en lång tids sjukdom. 

Beskedet togs emot med sorg av många, bland annat gamla kollegan och vännen Janne Schaffer, som hedrade Taube i ett inlägg på sin Facebooksida: 

“Sven-Bertil, så oerhört sorgligt. Skivan Årstider, som min kompis Björn J:son Lindh producerade och arrangerade, sitter fortfarande kvar i mig. Jag minns alla trevliga luncher nära EMI-studion där du underhöll oss med fantastiska berättelser. För mig lever du alltid. Stor varm kram.

/Janne”, skrev Janne Schaffer i sitt inlägg. 

Sven-Bertil Taube blev 87 år gammal. Han lämnar efter sig fyra barn och hustrun Mikaela.

Fina ord om Sven-Bertil Taube. Han kommer alltid vara ihågkommen för sina verk.

Dela gärna.