Stjärnans vrede mot Malou von Sivers – efter utspelet: ”Vad i helvete”

Malou von Sivers hamnade i rejält blåsväder efter att ha liknat artisten Joy M’Bathas namn vid ”en trumma”.

Nu talar artisten ut om den uppmärksammade händelsen.

– Det är så respektlöst, säger Joy M’Batha i Sommar i P1.

Det var i december 2017 som artisten och rapparen Joy M’Batha bjöds in till Malou von Sivers och TV4-programmet ”Malou efter tio”.

Men det dröjde inte många sekunder innan det hela gick snett. När Malou von Sivers skulle presentera sin gäst hade hon svårt att uttala namnet, och gjorde dessutom en jämförelse som blev mycket kritiserad.

– Mmmmmbata, det är så härligt att säga. Sydafrikanskt namn. Ja. Det låter som en trumma nästan, sa Malou von Sivers till sin gäst i tv.

Utspelet väckte starka känslor redan då och efteråt berättade Joy M’Batha om sin besvikelse mot TV4-programledaren. Hon berättade även att hon inte hade fått någon ursäkt från Malou von Sivers.

– Det var mycket tråkigt att Joy tyckte så. Jag har stor respekt för henne som artist och hennes person. Det är imponerande att följa hennes konstnärskap och det var därför jag bjöd in henne. Jag tyckte att hon hade ett ovanligt vackert namn, sa Malou von Sivers själv till Expressen.

Bildkälla: TV4

Joy M’Batha om utspelet från Malou von. Sivers

Men ögonblicket har utan tvekan satt sina spår hos artisten.

När Joy M’Batha under torsdagen sommarpratar i P1, berättar hon bland annat om den rasism och det utanförskap som följt henne genom livet. I samband med detta tar artisten även upp händelsen hos Malou von Sivers.

I sommarpratet förklarar Joy M’Batha bland annat att hon blev ställd och inte visste hur hon skulle reagera.

– Vad i helvete, en trumma? Är jag någon slags kliché? Den afrikanska vilden med rytmen i blodet? Efter den inledningen var jag låst, släppte inte in, säger Joy M’Batha i Sommar i P1.

Hon berättar också om sin besvikelse.

– Hela mitt liv har jag hört mitt namn köras över, skrattas bort och förlöjligas. Det är så respektlöst. Mitt namn är värt att uttalas rätt.