STORT GRATTIS: Carina Berg fyller 46 år – så hjälper knepen i mammarollen henne att bli en bättre förälder

Carina Berg har sedan många år tillbaka gjort sig känd som en hyllad profil i både radio och tv.

På onsdagen fyller den folkkära stjärnan 46 år.

Så lyder Carinas bästa mammaknep.

Carina Berg är en av våra absolut mest älskade kändisprofiler. Genom åren har hon lett program i både radio och tv, vilket hon verkligen gjort med bravur.

Hon började sin karriär direkt efter att hon gått ut radiolinjen på Kaggeholms folkhögskola. Då fick Carina nämligen jobb på SR Västernorrland och därmed var radiokarriären igång.

Under sin tid på radio har Carina Berg hörts i mängder av olika radioprogram och kanaler, bland annat i Morgonpasset i P3 samt i Mix Megapol. 2005 gjorde hon radio ihop med Kristian Luuk i programmet God natt, Sverige. Senare skulle de bli ett par.

Tv-debuten kom 2004 för Carina Berg och sedan tog det fart. Genom åren har vi sett henne leda mängder av program och av dessa kan exempelvis ”Idol”, ”Berg flyttar in”, ”Berg & Meltzer” samt ”Bergs drömkåk” nämnas.

STOCKHOLM 20220901 Carina Berg under Spotifys presentation av hösten 2022. Foto: Anders Wiklund / TT

Sedan 2019 så har Carina även podden ”Gynning och Berg” tillsammans med vännen Carolina Gynning.

Carina Bergs familj

Carina har tidigare varit gift med Kristian Luuk, 57. De gifte sig 2008 och begärde ut skilsmässa 2016. Tillsammans har de sonen Holger ihop.

2018 gifte sig Carina på nytt med fotbollsspelaren Erik Berg, 34 (tidigare Johansson). Paret har de två gemensamma barnen Juno och Otto ihop.

Carinas insikter efter åren som mamma

När Carina Berg intervjuades av Expressen tidigare i år så fick hon frågan om vad som är mest utmanande i mammarollen i den här fasen av livet.

– Jag tycker på ett sätt att det blir lättare och lättare. Erfarenheten och lugnet hjälper. Men det är klart, sömnbrist när man är 31 mot när man är 45…. Ja, det känns lite annorlunda, säger Carina till Expressen och skrattar.

Carina ger även sitt bästa tips till andra mammor.

– Att minnas att allt går över. Det som känns som ett permanent tillstånd nu, är inte det. Allt går över. Allt som är jobbigt och tungt är bara en blinkning, säger Carina till Expressen och fortsätter:

– Sedan önskar jag att jag själv hade slappnat av mer. Jag höll på att bränna ut mig av allt ”hålla påande” med mitt första barn. Koka egna puréer, se till att naglarna alltid var perfekt klippta, att han var ren, att kläderna var vikta i lådan… herregud!

Carina Berg, Erik
Erik och Carina Berg. Foto: Kanal5

Bästa mammahacket enligt Carina

Carina delar även med sig av sitt bästa ”vardagshack” som mamma.

– Att minnas den kloka barnpsykologen Malin Alvéns ord: ”Konsekvens är överskattat. Barnen kommer aldrig möta 100 procent konsekventa människor i livet, så varför ska mamma vara det?” Älskar att hon sa det. Ibland är jag trött, ibland pigg, ibland lekfull, ibland lite strängare. Och ibland är det fri glass hela dagen!, säger Carina till Expressen.

Det är kloka insikter du har Carina – tack för att du delar med dig!

Och stort grattis på födelsedagen – hoppas att du får en alldeles fantastisk dag!

Passa gärna på att gratulera Carina Berg i kommentarerna på Facebook!