STORT GRATTIS: Christer Björkman fyller 66 år – bilderna visar profilens tuffa förvandling efter alla år

Christer Björkman är mannen som nästan blivit synonym med Melodifestivalen och Eurovision.

I dag fyller stjärnan 66 år!

Programledaren, producenten och sångaren Christer Björkman har genom årens lopp verkligen satt sin prägel på allt som har med Melodifestivalen att göra.

Men allt började inte med schlager.

Christer föddes och växte upp i Borås. Någon relation till sin pappa hade han aldrig då fadern lämnade Christers mamma när hon var gravid.

Som ung for Christer till New York för att utbilda sig till frisör. När han var färdig återvände han till Borås och öppnade salongen Capello Bella, som han drev mellan åren 1980 till 1987.

Vid sidan av frisöryrket så brann ett stort musikintresse inom honom vilket gjorde att han skickade in flera demokassetter till olika skivbolag.

Tjatade på Niklas Strömstedt

Men det var först efter att han fick jobb backstage på Rocktåget 1992 som karriären verkligen skulle få en vändning.

– På varenda fest plågade jag de andra med mina schlagerlåtar. Tomas Ledin och Niklas Strömtedt sa att: ”Vi får fixa in honom på Melodifestivalen så att det blir tyst någon gång”. Efter ett tag sa Niklas att han hade några låtar som jag kunde sjunga. En av dem, ”Imorgon är en annan dag”, antogs av Melodifestivalsjuryn, sade Björkman i en intervju med tidningen QX.

Och resten är som det brukar heta – historia.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Generalen av Melodifestivalen

2002 sadlade Christer Björkman om till tv-makare. Då tog han över Melodifestivalen som artistansvarig och exekutiv producent. Där och då bestämde han sig för att förnya tävlingen.

Istället för bara ett program så delades Melodifestivalen in i fyra deltävlingar, andra chansen samt final. Konceptet blev en succé och tittarsiffrorna sköt i taket.

Valde att satsa bortom Atlanten

2021 hoppade dock Christer av Melodifestivalen, men lade inte schlagern på hyllan för det. Därefter följde nämligen ett intensivt arbete med att starta American song contest.

Dessvärre så svek tittarna i USA och det är oklart om konceptet kommer att ges fler chanser i det stora landet.

Tidigare i år bekräftade dock Christer Björkman för Aftonbladet att planer finns för att ta musiktävlingen till både Kanada och Sydamerika.

Christer Björkmans nya stil

Under årets Eurovision Song Contest i Liverpool var Björkman på plats och rörde sig bakom kulisserna. Då blev han uppmärksammad för sin nya, lite tuffare stil som han hyllades enormt för.

Christer Björkman
Foto: Instagram/@christer.s.bjorkman

LÄS MER: Christer Björkman hyllas efter nya stilen – bilderna visar oväntade förvandlingen i Eurovision Song Contest 2023

Och det verkar som att stjärnan har hållit fast vid stilen. Den senaste tiden har han inte synts till i offentliga sammanhang, men i hans senaste inlägg på Instagram så kan man se honom skymta förbi. Mycket riktigt har han behållt det snygga hårsvallet!

Christer Björkman
Foto: Instagram/@christer.s.bjorkman

Stort grattis på din födelsedag Christer! Du passar utmärkt bra i den nya stilen!

Passa gärna på att gratta Christer Björkman på födelsedagen i kommentarerna på Facebook!