STORT GRATTIS: Danny Saucedo fyller 38 år – därför har hans nyfödde son fått ett helt unikt namn

Den ”Mello”-aktuelle popsångaren Danny Saucedo har nyligen blivit pappa för första gången. I dag fyller han dessutom 38 år – så det finns mycket att fira.

Nu berättar han mer om det unika namnet som hans son har fått.

– Det var Anna som hörde namnet när hon var ute och reste i Sydamerika och när hon sa det kändes det bara: ”Yes, vad fint”, säger han i ”P4 Gästen”.

En 20-årig Danny Saucedo krossade hjärtan under ”Idol”-säsongen 2006. Han gick långt i tävlingen, men röstades till slut ut som sexa. Vann gjorde Markus Fagervall, före Erik Segerstedt, i finalen.

Just Erik kom att bli en viktig person för Danny åren därefter. Tillsammans med senare ”Idol”-deltagaren Mattias Andréasson bildade de trion E.M.D. som bland annat gjort sig kända för låtarna ”Jennie let me love you”, ”Välkommen hem” och ”Baby goodbye”.

Läs mer: Därför gömde sig Danny Saucedo bakom märkliga hatten – sanningen bakom beslutet: ”Jag hade en…”

Som soloartist har Danny släppt flera studioalbum och mängder av kända singlar såsom ”Tokyo”, ”In the club”, ”Amazing”, ”Dandi dansa”, ”Så som i himlen”, ”Brinner i bröstet” och ”Dör för dig”.

Danny Saucedo
Danny Saucedo har varit med i ”Mellon” fem gånger, inklusive detta år. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu är den folkkäre artisten aktuell som deltagare i ”Melodifestivalen” 2024 – det är femte gången han är med och han har ännu inte vunnit tävlingen. Hittills har han setts som ”den eviga tvåan” eftersom han har plockat två andraplaceringar och även en tredjeplats i ”Mellon”.

”Det bästa man kan göra”

Trots motgången med senaste bidraget ”Dandi dansa” som bara kom sjua i finalen 2021, är han nu tillbaka mer taggad än någonsin. Med låten ”Happy that you found me” är han redo att skörda nya framgångar.

– Det här är det bästa man kan göra. Är du svensk… varför är du inte med i ”Melodifestivalen”? Jag förstår för kanske 25 år sedan när det var väldigt mycket schlager och det inte var det man sysslade med, men i dag får allt vara med, det är bästa sändningstid, det är bästa möjligheterna för LED, det är ljus, det är glamour, det är show, det är fest. Hela Sverige kollar, säger han i en intervju med Nöjeslivet och fortsätter:

– ”Varsågod, du har tre minuter på dig att presentera dig själv. Vad vill du köra?”. Det känns som att varje år blir det bara bredare och bredare. Det är väldigt lite schlager. Jag älskar det! Förra året när jag var med i finalen och fick ta emot ett pris och uppträda själv så kände jag: ”Den här energin som publiken ger, det måste jag uppleva igen”. Sen är det en annan sak att komma dit och glassa, ta emot ett pris och sjunga litegrann.

Danny är nybliven pappa

I slutet av december blev Danny pappa för första gången. En livslång dröm slog in. Han skrev om lyckan på Instagram.

Det är för mycket svåra och tunga händelser världen över. Jag försöker navigera mellan en orolig värld och bubblan jag befinner mig i just nu. Jag får otroligt mycket perspektiv och tacksamhet i denna stund. Lycklig att vara pappa till en frisk och stark liten kille och ser fram emot alla faser av att vara en mentor och vägvisare i hans liv. Fan va kul vi ska ha! Idag va vi på hans första promenad och det kommer bara bli roligare fr.o.m nu”, skrev han.

Tidigare hade han pratat med Nöjeslivet om tänkbara namn till sonen.

Läs mer: Danny Saucedos nya besked om bebisen – namnet hans son absolut inte ska få: ”Kommer passa hans arv”

– Jag vet inte vad det blir, men vi har några favoriter. Det blir något osvenskklingande namn skulle jag säga. Vi får se hur han ser ut också, sa han innan årsskiftet.

Danny Saucedo Anna Eriksson
Danny Saucedo och hans kärlek Anna Eriksson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Med tanke på att Danny själv har både sydamerikansk och centraleuropeisk härkomst och sambon Anna Eriksson har gambianska rötter var det en mix av olika namn och traditioner som skulle vägas in i beslutet.

– Det blir ett namn som kommer passa hans arv. Hans farmor är från Bolivia, hans mormor från Afrika, från Gambia liksom, och han får en polsk pappa. Han blir en riktig blandunge. Det blir inte Henrik liksom, haha!, sa han.

Det heter Danny Saucedos son

Nej, det blev verkligen inte Henrik. Nu har nämligen Danny avslöjat vad den nyfödde sonen ska heta.

– Det var Anna som hörde namnet när hon var ute och reste i Sydamerika och när hon sa det kändes det bara: ”Yes, vad fint”, säger han till programledaren Titti Schultz i ”P4 Gästen”.

Pojken har fått tilltalsnamnet Nahuel, ett namn som 155 personer i Sverige bär.

Danny Saucedo promenad
Barnvagnspromenad med Nahuel. Foto: Instagram

I drygt två månader har han nu kunnat njuta av det nya pappalivet. Men det är också tufft att ha småbarn, det har han redan märkt.

– Tålamod är något jag får öva på hela tiden. Jag kommer försöka att fucka upp honom så lite som möjligt men jag vill framför allt bara skapa en vettig människa som någonstans tillslut kommer säga, pappa, du fattar inte. Och då tror jag att jag har gjort rätt. Någon som tar det vidare, mitt tak blir hans golv, säger han i radioprogrammet.

Han berättar också om hur det var att uppleva förlossningen.

– Det är en otrolig stund, personligen för mig, att se den man älskar göra den här processen som sen resulterar i en till person som man ska älska ihjäl, det är så konstigt och det är så väldigt personligt och privat, mäktigt, säger han.

Stort grattis, Danny! Både till sonen och på din 38:e födelsedag.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev