STORT GRATTIS: Gustav Mandelmann fyller 59 år – så håller han och Marie kärleken vid liv

Gustav Mandelmann är en av Sveriges kändaste lantbrukare och i snart 30 år har han drivit sin gård tillsammans med hustrun Marie.

På tisdagen fyller Gustav 59 år och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Så håller han och Marie kärleken levande.

Gustav Mandelmann föddes den 2 april 1965 och växte upp både i Småland och i Stockholm.

Som ung tyckte fadern att Gustav skulle utbilda sig till läkare, vilket han hörsammade åtminstone till viss del. Efter att ha ledsnat på läkarlinjerna så bytte Gustav bana och började på en konstskola i Bohuslän. Det var också där han träffade den stora kärleken – Marie.

Bara ett par veckor senare förlovade de sig och det dröjde inte länge förens de välkomnade sitt första barn till världen. På 90-talet köpte de gården Djupadal där de sedan 1996 drivit familjeföretaget Mandelmanns trädgårdar.

Under de senaste åren har vi sett mycket av familjen Mandelmanns i tv. De har även släppt flera böcker och varit flitiga folkbildare när det kommer till bland annat självhushåll.

– Vi har fått en plats som vi har ansvar för, vill utveckla och förädla. Vi vill inte jobba mot naturen utan förstärka den. Samtidigt vill vi bjuda in människor att ta del av detta, har Gustav sagt till Hemtrevligt.

Inte alltid en dans på rosor

Relationen mellan Gustav och Marie har alltid varit stark, även om det funnits en tid då det var svårt.

Gustav Mandelmann har nämligen bipolär sjukdom. Numera har dock Gustav fått hjälp med sin sjukdom.

– Den har alltid funnits med på ett sätt. Men ju äldre man blir, desto starkare och mer påtagligt blir det. Det blir både flera uppgångar och nedgångar. Det är högre toppar och djupare dalar och som anhörig är det tufft att leva i det. Helt plötsligt kunde det stå en traktor på gården som han hade spontanköpt. Till slut blir situationen ohanterlig både för omgivningen och för den som är sjuk, har Marie sagt till Aftonbladet.

Valpmys. Foto: TV4

Gustav och Maries kärleksknep

Gustav och Marie är tveklöst ett av Sveriges kändaste kärlekspar och i över 30 år har de hållit ihop i vått och torrt. Tillsammans har de ett kärleksknep som är viktigt för att få en relation att fungera.

– Det gäller att prata med varandra och hitta framtidsdrömmar som man båda brinner för och även göra projekt tillsammans. Det är också härligt att laga en god middag och göra det där lilla extra. Sådant måste man absolut göra, har Marie sagt till Aftonbladet.

Stort grattis på din dag Gustav! Hoppas allt är bra där hemma på gården!

Passa gärna på att gratulera Gustav Mandelmann i kommentarerna på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev