STORT GRATTIS: Lisa Nilsson fyller 51 år – artistens stora glädjebesked

Lisa Nilsson är en av landets allra största artister.

Efter ett längre uppehåll har hon under sommaren äntligen uppträtt inför publik igen – något som väckt starka känslor hos artisten.

”Vilken sommar vi har haft!”, skriver Lisa Nilsson på Instagram.

Lisa Nilsson är en av våra allra största artister. I över 30 år har hon bjudit oss på högklassig musik och med åren har hon turnerat i både Sverige och Skandinavien.

Som för alla andra artister satte pandemin länge stopp för möjligheten till spelningar. I väntan på bättre tider var det många som såg fram emot att få möta publikens jubel igen och i sommar skulle till slut även Lisa Nilsson få göra den efterlängtade comebacken.

Under hela sommaren har Lisa Nilsson rest runt i landet för att, om än i mindre skala, bjuda publiken på sina klassiska låtar. Vid sin sida har hon haft en av Sveriges mest rutinerade gitarrister, Mattias Torell, och tillsammans är de en rutinerad duo. Lisa och Mattias har nämligen turnerat ihop sedan inspelningen av ”Himlen Runt Hörnet”, i början av 90-talet.

Lisa Nilsson, Mattias Torell
Foto: Magnus Johnsson/TT

Uppträtt inför kungen

I bandets frånvaro har Lisa och Mattias, under sommaren, levererat så kallade ”duo-spelningar” och sångerskan har även hunnit med att uppträda inför flera kungligheter.

Med dubbla spelningar på Solliden fick hon celebert sällskap när kungen, drottningen och prins Carl Philip anslöt sig till publiken.

 – Det var risk för att det skulle börja regna. Att de trots det tog risken att ta sig hit uppskattar jag. Det tyckte jag var flott, sa Lisa Nillson efter konserten till Kvällsposten.

Många hade nog blivit lite extra nervösa om de skulle uppträtt inför kungafamiljen men för Lisa var det kungliga sällskapet inget nytt. 

– Jag har träffat dem innan, men det var fint att se dem igen. Alltid roligt med finbesök, sa sångerskan – som är en av kungaparets favoritartister – till Kvällsposten

Lisa NIlsson
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lisas tacksamma ord

Nu lider däremot sommaren mot sitt slut och i veckan gjorde Lisa Nilsson sin sista ”duo-spelning” med Mattias. Efter att hon klivit av den lilla scenen i Kalmar delade hon med sig av känslorna från sommaren på Instagram.

”Känner redan saknad. Vilken sommar vi har haft! Kunde inte startat om efter det sorgetyngda pandemiåret på ett bättre, varmare, mjukare, roligare, och friare sätt! Varje dag en varierad låtlista, ofta omkastad och utbytt under gig.. samspel, tillit, mod, uthållighet, samvaro, samtal. Vilken jäkla ynnest att få resa och spela med en så fin männscha och musiker som The one and only Torell”, skrev Lisa Nilsson på Instagram och fortsatte:

”Tack också alla inblandade över vårt vackra kulturtörstande land!
Entusiasm och proffsigt ansvar har mött oss på spelplatser överallt.
Nu inleds sista sommarlovsveckan med barnen.
Jag vill hålla hårt i varje minut..”.

Några spelningar återstår

Med lite ledighet tillsammans med familjen kan nu Lisa Nilsson passa på att både fira födelsedag och ladda batterierna. Det kan nämligen behövas för sedan väntar nämligen ytterligare fyra spelningar för artisten, tillsammans med bandet, innan hösten erbjuder några veckors uppehåll.

Stort grattis Lisa! Vi önskar dig en underbar födelsedag med familjen! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!