STORT GRATTIS: Lotta Engberg fyller 61 år – nya beslutet i relationen med Doktor Mikael

Artisten och programledaren Lotta Engberg fyller 61 år i dag.

Stort grattis önskar vi norrländskan.

Hon chockade Sverige när hon vann ”Melodifestivalen” 1987 med den i dag klassiska ”Fyra Bugg & en Coca Cola”. Lotta Engberg, 61, har sedan dess blivit en av de mest folkkära och uppskattade artisterna och programledarna i landet.

Hon har deltagit i ”Mellon” vid flera tillfällen, sjungit i dansband samt programlett ”Lotta på Liseberg” och ”Bingolotto”.

Läs mer: Lotta Engberg och Doktor Mikaels underbara kärleksknep – visar upp så alla kan se

Lotta går verkligen hem i stugorna.

Sedan några år är hon tillsammans med den kända tv-läkaren Mikael ”Doktor Mikael” Sandström, 65, som hon ”raggade upp” genom en artikel i Aftonbladet.

Lotta Engberg, Mikael Sandström
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts” 2021. Foto: TV4

Har ett stort hus i Mölnlycke

Nu bor de tillsammans i ett hus i Mölnlycke utanför Göteborg. De har ett hus på 385 kvadratmeter med spa-avdelning, pool, bastu samt ett biorum. Huset vetter ner mot en skog och en bäck.

Nu när hon har slutat med ”Lotta på Liseberg” och är ledig en sommar för första gången på 48 år har hon mer tid för huset och trädgården.

–Vi har en ny rabatt på 200 kvadrat. Vårt hus är ganska nybyggt och det var en slänt ner mot bäcken där det bara var stora sprängstenar. För två år sedan la vi jord där och via en Facebookgrupp tog jag kontakt med alla som bor i Benareby: ”Hej, vi har blivit med slänt. Är det någon som vill bli av med perenner?” Jättemånga med uppvuxna trädgårdar hörde av sig., säger hon till Amelia.

– Jag åkte runt till hur många ställen som helst och grävde och de kom hit. Det var så roligt att lära känna folk här i området. En kvinna hade till och med sorterat upp plantorna som vårblommande, sommarblommande och höstblommande. Jag klättrade runt och planterade och planterade i den branta slänten. Den har tagit sig fantastiskt, men nu är det hur mycket ogräs som helst, fortsätter hon.

Lotta och Mikael brukar, utöver att fixa med huset, också spela mycket golf ihop. Och deras gemensamma Leonbergertik Nova följer med överallt.

Läs mer: Lotta Engbergs nya besked om framtiden i Bingolotto – så mycket kommer hon synas i tv-rutan framöver

Försvinner under påsken

Men på påskdagen splittras den lilla familjen.

Anledningen är att Lotta ska bort på annat. Hon är van att jobba med ”Bingolotto” under stora högtider såsom under nyårsafton och uppesittarkvällen den 23 december.

När alla andra är lediga och firar så står Lotta och underhåller Sverige i tv-rutan på bästa sändningstid.

Så även i år. Hon ska nämligen leda ”Påskbingon” på påskdagen. Sambon Mikael får därmed klara sig ensam.

Lotta Engberg leder Bingolotto
Lotta älskar att leda ”Bingolotto”. Foto: TV Play/Sjuan

– Det känns jättebra och ska bli jättekul, säger Lotta till Svensk Damtidning.

Hon har gjort det i flera år och kommer knappt ihåg hur det är att vara ledig på påsken.

– Nu har jag varit på påskbingo i tio år, så det påsk för mig. Jag har inget minne sen tidigare, det är påskbingo som gäller.

Vi önskar dig en härlig födelsedag och samtidigt säger vi lycka till med jobbet i påsk.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev