STORT GRATTIS: Malou von Sivers fyller 71 år – kärleksknepet har fått äktenskapet att hålla över 30 år

Malou von Sivers har genom åren gjort sig känd som en av våra största programledare, journalister och framför allt intervjuare.

I 30 år har hon varit gift med sin stora kärlek – och så har de fått äktenskapet att hålla i alla år.

Om man tänker på orden ”svenska tv-intervjuer” så dyker säkerligen Malou von Sivers upp i huvudet direkt hos de flesta.

Under sin karriär har hon intervjuat enormt många människor, däribland mer eller mindre hela kändis-Sverige.

Malou föddes i Stockholm 1953 och har i sitt sommarprat i P1 2016 berättat om den svåra barndomen då hon blev misshandlat av sin far. Utåt sett var dock familjen en mönsterfamilj.

Som ung vuxen började hon studera journalistik på Poppius journalistskola i Stockholm. Efter utbildningen fick hon i början av 80-talet jobb på Kvällsposten och Aftonbladet.

STOCKHOLM 20221005 Vimmel på bokreleasen för Malou von Sivers bok "Hon som hade allt" på Norstedts förlag. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20221005 Vimmel på bokreleasen för Malou von Sivers bok ”Hon som hade allt” på Norstedts förlag. Foto: Anders Wiklund / TT

Hon blev känd för sina spännande reportage där hon wallraffade, bland annat inom vården, för att berätta om vad som händer inifrån verksamheterna.

1990 var hon med och startade TV4. Två år senare drog hon tillsammans med Bengt Magnusson igång tv-programmet Nyhetsmorgon, som till en början hette Gomorron. Programmet blev en succé – så pass att det sänds än idag dagligen.

Mest känd är Malou von Sivers som programledare för flera talkshowprogram som sänts genom åren. Däribland Malou möter samt Malou efter tio, och det har minst sagt blivit en helt del intervjuer genom åren.

Utöver sin roll som programledare har hon även deltagit i andra program, däribland På spåret och Let’s dance.

Malou von Sivers familjeliv

Malou är sedan 1993 gift med kärleken Sten Haage. Paret firade 30-årig bröllopsdag i somras. Men faktum är att Malou och Sten varit tillsammans längre än så. De träffades nämligen 1978 – i år har de alltså varit tillsammans i 46 år!

Malou och Sten har tre barn ihop som alla är vuxna idag. Det är barnen Sebastian, Malcolm och Julia. I augusti 2022 välkomnade sonen Sebastian en son som han har tillsammans med flickvännen. Det var första gången som Malou von Sivers blev farmor!

– Genom åren har filosofin varit att tillbringa så mycket tid man kan med familjen. Nu har jag jobbat mycket… men jag tycker att det är viktigt att vara närvarande när man är med varandra. Det måste man nästan säga till sig själv att vara ibland. För det är lätt att man är upptagen i huvudet med allt annat man håller på med, har Malou tidigare sagt till Allas.

Malou von Sivers med maken Sten Haage
Malou von Sivers med maken Sten Haage. Foto: Anders Wiklund/TT

Kärleksknepet med maken

Att få ett förhållande att hålla i över 40 år är inte alla förunnat. Men Malou och Sten har kilat stadigt genom alla år tillsammans.

Lagom till deras 30-åriga bröllopsdag så lade Malou upp ett inlägg på Instagram där hon beskriver kärleken till maken, och ger sitt framgångsrecept:

Det har varit en ynnest att vi har tillåtit varandra att utvecklas var och en på sitt sätt och tillsammans. Inte växt i varandras skugga. Empati, kärlek, tolerans, intellektuella möten och attraktion har varit några av våra ledord som förenar oss. Jag ser fram emot fortsättningen på vår resa”, skriver hon bland annat i inlägget.

Stort grattis på födelsedagen Malou! Hoppas att du får en riktigt fin dag och får fira med familjen!

Passa gärna på att gratulera Malou von Sivers i kommentarerna på Facebook!