Tilde de Paulas hälsobesked – efter intensiva perioden: ”Såg alla varningstecken…”

Tilde de Paula är den folkkära programledaren som aldrig verkar ha en ledig stund. När andra legat och sovit har Tilde klivit upp mitt i natten för att står framför kameran i Nyhetsmorgon under 17 års tid, och vid sidan om det har hon lett Let´s Dance och flera stora galor.

Efter ett tag sa kroppen till slut stopp, och Tilde meddelande att hon sett flera varningstecken gällande sin hälsa. Såhär mår hon idag, efter livsförändringarna.

I november 2018 meddelade Tilde de Paula att hon efter 17 år på Nyhetsmorgon ville göra något annat.

– När jag såg alla varningstecknen – sömnproblem, stressen, ljudkänsligheten – insåg jag att jag måste förändra min arbetssituation. Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, sa Tilde i en intervju med Expressen då.

Fortsatte kämpa med hälsan

Först provadeTilde trappa ner genom att leda Nyhetsmorgon på söndagar istället för på vardagar, men kort efter bytet märke Tilde att hon kände sig tröttare än innan, vilket fick henne att inse att lösningen var kortsiktig.

Till slut landade Tilde i att lämna Nyhetsmorgon helt och hållet, och istället satsa på nya, egna programmet ”Efter fem”, i TV4.

Men i samband med Let´s Dance och polarpriset blev även denna period stressig för Tilde, som fortfarande kämpade med balansen.

https://www.instagram.com/p/Bv-_-HOlIH5/

Så mår Tilde de Paula idag

Nu meddelar hon att saker lugnat sig, och att hennes hälsa är bättre, efter den turbulenta tiden.

– Jag mår jättebra. Jag längtar efter min semester men det tror jag nog att de flesta gör så här års, för det är ju inte bara jobbet. Det är också avslutningar, jag har en son som tog studenten, ja, men du vet, det är så mycket annat den här årstiden. Jag tror att alla känner igen sig i det att i maj och juni är det hur mycket som helst, säger Tilde de Paula till tidningen Hänt.

Dela gärna för att visa Tilde att du uppskattar hennes arbete i tv-rutan, så att hon har motivation att fortsätta.