Tittarna i tårar efter Babben Larssons drag som julvärd – hyllas för bekännelsen: ”Kastades tillbaka…”

Det var den folkkära komikern Babben Larsson som fick lotsa tv-tittarna genom julafton detta år.

Under kvällen delade hon öppenhjärtigt med sig av minnen från jularna under sin barndom. Nu hyllas Babben av tittarna på sociala medier.

En liten tår rann på min kind när du berättade så fint om din barndoms jul”, skriver en tittare på Nöjeslivets Facebooksida.

Det finns få traditioner som är svenskarna så kära som att bänka sig framför Kalle Ankas jul på julafton. Sedan 1959 har SVT-sändningen letts av några av landets mest folkkära profiler.

Arne Weise axlade det ärofyllda uppdraget som julvärd i många år, men sedan 20 år tillbaka har julvärden bytts ut från år till år.

Profiler som Marianne Mörck, Lars Lerin och Tareq Taylor har bland annat fått uppdraget. Och i år var det komikern och programledaren Babben Larssons tur.

Foto: Skärmdump/SVT

LÄS MER: Lars Lerins hyllning till Babben Larsson – tidigare julvärdens ord om komikern: ”Hon är så…”

Babben Larssons egna ord om hedersuppdraget

Babben, som bland annat leder programmet ”Bäst i test” på SVT, hade fått frågan flera gånger tidigare, men i år passade det in i hennes schema, har hon berättat för Nöjeslivet:

– Jag kände mig hedrad när jag fick frågan. Jag har fått frågan tidigare så jag blev väldigt glad att det gick i lås denna gång tidsmässigt. Det har inte fungerat tidigare.

– Det har varit någonting hela tiden, man har varit nyskild, det har varit jobb, ja det har inte fungerat helt enkelt. Men i år passade det.

Under julafton var det alltså Babben som fick sätta sig i fåtöljen, på en gotländsk fårfäll, och tända det berömda ljuset på julafton. I den sex timmar långa sändningen höll hon tittarna sällskap.

Komikern öppnade även upp sig om hur jularna var när hon var barn, och om sin mammas tårar efter allt slit i köket.

Foto: Skärmdump/SVT

LÄS MER: Därför kommer Babben Larsson inte gifta sig med sin fästman – beslutet med kärleken: ”Känner att det är…”

Tittarna hyllar Babben Larsson som julvärd

Och det står nu klart att Babben fick mycket väl godkänt för insatsen som julvärd. På Nöjeslivets Facebooksida hyllas hon för att ha förmedlat ”lugn” och ”trygghet” till svenska folket i tv-sofforna.

Flera jämför henne med den omtyckta tidigare julvärden Arne Weise – och hoppas att hon ska återkomma flera år.

”Du var toppen! Du kan ta över Arne Weises roll som julvärd flera gånger. Du var lika bra som han”, skriver en person.

”Jag var faktiskt fängslad av henne som person och det är första gången sedan Arne Weise satt där och tände ljuset. Och Babben härmade inte honom heller som jag tyckt alla andra efter honom ha gjort. Utan Babben gjorde det på sitt alldeles egna vis vilket i sig va fint”, skriver en annan.

Många hyllar henne också för att hon delade med sig av julaftonsminnena från sin barndom – och skriver att det rörde upp starka känslor.

”Så fin julvärd du var. En liten tår rann på min kind när du berättade så fint om din barndoms jul. Jag minns detsamma som du”, skriver en person på Nöjeslivets Facbeooksida.

”Hur du fick tårarna att rinna på mig när du så varmt beskrev din mammas slit och hennes snyftningar som till slut hördes från köket, och jag kastades tillbaka till min egen barndom, min egen mor och hennes gråt för att få den bästa jul en mor kan ge”, skriver en annan tittare i SVT:s kommentarsfält på Facebook.

Vad tyckte ni om Babben Larsson som julvärd? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!