Tommy Nilssons nya beslut med kärleken Linda – lämnar allting bakom sig: ”Vill ha en nystart”

Tommy Nilsson och fästmön Linda går i flyttplaner. De vill lämna livet i Stockholm bakom sig.

– Ibland behöver man starta om någon annanstans, säger artisten till Hänt.

Han har gett oss odödliga låtar som ”Öppna din dörr”, ”Dina färger var blå”, ”Allt som jag känner”, ”En dag” och ”Amelia”.

Dessutom har han dubbat film, spelat musikal och nu även gjort debut som filmskådespelare (i Guldbagge-nominerade rullen ”Syndabocken”).

Läs mer: Tommy Nilssons utspel efter sexryktet med Pernilla Wahlgren – skickade 3 ord till Benjamin

Tommy Nilsson, 63, har verkligen lyckats hålla sig aktuell och underhålla oss svenskar i flera decennier.

Tommy Nilsson
Tommy Nilsson. Foto: TV4

Ändrade sitt liv för Linda

För 15 år sedan träffade han sin nuvarande kärlek Linda Olsson, 44, som är musikalartist. I dag har paret två barn: Tim, 12, och Leona, 1,5.

När Tommy träffade Linda hade han nyligen separerat från Malin Berghagen, som han var gift med mellan 1993 och 2007. Han var inte på en bra plats i livet då.

Han tvingades göra en stor livsförändring för hennes skull.

– När jag träffade Linda hade jag gått igenom skilsmässan och var ganska trasig om jag ska vara ärlig. Levde inte så himla sunt heller, skulle fylla 50 i krokarna och insåg att nu fanns det två vägar att gå. Antingen skärpte jag ihop mig eller också skulle jag hamna på en pub inne i hörnet, har han tidigare sagt till Allas.

Tommy hade nämligen börjat dricka en hel del efter skilsmässan. Till slut tog han sig i kragen och gick på ett AA-möte. Han lyckades faktiskt sluta dricka och valde att helhjärtat satsa på relationen med sin fästmö.

– Jag kände att antingen skulle jag satsa på det här förhållandet eller så skulle jag hamna i hörnet av en pub om eftermiddagarna. Egentligen inget svårt val men det krävdes att någon skulle väcka mig och att jag själv hade insikten, har han sagt till Hemtrevligt.

Vill flytta från Stockholm

Nu berättar stjärnan att han och den 19 år yngre kärleken funderar på att lämna livet och tillvaron i Stockholm.

– Påväg eventuellt att flytta till ett annat hus. Vi vill ha en nystart på något annat ställe kanske. Så vi ligger lite i startgroparna för det men vi får se hur det går med det, säger Tommy till sajten Hänt.

De har börjat kolla lite på olika alternativ, men det är lite komplicerat i och med att barnen skulle behöva byta skola och förskola.

– Det blir nog lite större, men framförallt lite annorlunda. Annorlunda planering. Vi vill ha en annan typ av boende. Ibland behöver man starta om någon annanstans. Det har lite med skolor att göra också, för barnen. Vi får se. Vi kanske flyttar längre bort än Stockholm, säger han.

Vill inte gå i pension

Samtidigt betyder inte den eventuella flytten att han på något vis skulle dra ner på jobbet och lägga av med musiken. Tvärtom.

Han är aktuell med nya låtar och en ny turné i vår.

– Nej det gör jag inte, men jag tänker lite annorlunda när jag skriver musik nu för tiden det gör jag. Nu är det verkligen bara för min egen skull. Det jag tycker om och jag bryr mig inte så mycket om att tävla om listplaceringar och sådär. Jag gör precis vad jag vill när jag vill.

Oj, det här låter ju väldigt spännande! Du har helt rätt i att man kan behöva en nystart lite då och då, Tommy.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev