TV4:s nya besked till Doktor Mikael – därför tror han att kanalen ljuger för honom: ”Jag märker inte…”

Doktor Mikael Sandström har slutat på sitt vanliga jobb som läkare, men han dyker fortfarande upp då och då i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Däremot tror han inte att kanalen har varit helt ärliga med honom när det kommer till hans roll – och huruvida han påverkas av kanalens nedskärningar.

– De hävdar att jag inte har det, men det har jag nog, säger han till Aftonbladet.

Mikael Sandström, 65, är en älskad profil och återkommande expert i TV4:s ”Nyhetsmorgon” där han ständigt bjuder på tips och råd om folks hälsa och välmående.

Han vet vad han pratar om. Han har nämligen levt ett helt yrkesliv inom vården och har över tre decenniers erfarenhet av sjukhuskorridorer.

Efter 35 år som läkare har han valt att pensionera sig från sitt vardagsjobb. Han har jobbat jour var tredje dag och ständigt varit påkopplad.

Doktor Mikael
Doktor Mikael Sandström i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

Får mer tid med Lotta

Det har varit ett intensivt liv och äntligen får han mer tid till att njuta av tillvaron i huset i Mölnlycke som han delar med kärleken sedan tre år, artisten och programledaren Lotta Engberg, 60.

Han ångrar inte alls att han lämnat sjukhuslivet bakom sig.

– Tankarna är att jag inte kommer att ta upp det igen. Jag får frågor från vårdcentraler hela tiden, men det vill jag inte. Däremot ska jag fortsätta med TV4 och ”Nyhetsmorgon” i vår, även om det blir färre gånger, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Det är ingen hemlighet att TV4, liksom många andra mediebolag i branschen, har det tufft med ekonomin just nu. Flera storproduktioner har pausats eller lagts ner.

Många tittarna befarar att nedskärningarna även ska påverka populära programmet ”Nyhetsmorgon” som drar hundratusentals tittningar varje dag.

Tror inte TV4 är ärliga

Aftonbladet frågar, med tanke på att Doktor Mikael själv berättat att han ska få färre pass på ”Nyhetsmorgon”, om han också påverkats av kanalens krisläge.

TV4 påstår att han inte påverkas av nedskärningarna, men läkaren är av en annan uppfattning. Han tror nämligen inte att de har varit helt ärliga med honom under samtalen de haft.

– De hävdar att jag inte har det, men det har jag nog. Men det passar mig alldeles perfekt. Jag ska vara med varannan tisdag nu medan det tidigare var varje tisdag. När jag frågar om de har en långsiktig plan så hävdar de det, men jag märker inte det, säger han.

Framtiden är alltså något oklar för allas vår favoritdoktor.

Vi önskar såklart att vi kunde få se dig lite oftare i tv-rutan, Mikael.

Njut av ditt pensionärsliv på Västkusten med Lotta.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev