Ulf Lundell ryter ifrån – kritiserar dotterns relation med Mikael Persbrandt: ”Fulaste man kan göra”

I somras bekräftades det att Ulf Lundell, 71, och Ninna Prage, 38, blivit ett par.

Många valde att kommentera beskedet – däribland Ulf Lundells dotter Sanna.

Det fick Ulf Lundell att ryta ifrån.

– Han bad mig att ta mig en titt i spegeln på vem jag själv är ihop med, säger Sanna Lundell i podcasten ”Inte din morsa”, enligt Aftonbladet.

Ulf Lundell, 71, är en av landets allra främsta musiker. Med låtar som ”Öppna landskap”, ”När jag kysser havet” och ”Jag vill ha dej” har han skrivit in sig som legend inom musiken.

Men medan karriären blomstrat har Ulf Lundells privatliv inte haft samma spikraka bana. I bagaget har han tre kraschade äktenskap och även ifall han blivit far till tre barn så skulle det dröja till senare i livet innan Ulf hittade sin stora kärlek.

I somras kom nämligen beskedet att Ulf Lundell, 71, Ninna Prage, 38, blivit ett par.

Men i stället för att enbart hylla kärleken så var det flera som hade åsikter om parets nyfunna kärleksrelation.

Ulf Lundell
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Camilla Läckbergs ord

En som inte kunde hålla sig från att uttala sig i frågan var författaren Camilla Läckberg. Hon har sedan flera år tillbaka haft en fejd med musikern och när nyheten kom om att Ulf träffat en yngre tjej tog hon tillfället i akt att skriva ner några väl valda ord.

”Kallade det dubbelmoral redan då (vänstra artikeln) när Uffe Lundell i sin bok kallar min 13 år yngre man för toy boy. Och nu… Nu har Uffe träffat ny kvinna….. som är… trumvirvel… 34 år yngre!!!!”, skrev Camilla på Instagram och fortsatte:

”Asså vad ÄR det med dessa gubbar med NOLL självinsikt…”

”Och som alltid – den härliga dubbelmoralen – ok för män med yngre kvinnor – men inte för kvinnor med yngre män”, skrev Camilla på Instagram.

Ulfs mejl till dottern Sanna

Även Ulfs dotter Sanna Lundell, 42, gjorde ett uttalande om faderns nya relation. I podcasten ”Inte din morsa” berättade hon att det var med blandade känslor hon tog emot parets besked och poängterade att hon förstod att åldersskillnaden skulle kunna skapa diskussioner. Vilket även Aftonbladet skrivit om.

– Det är klart att det är lite roligt och smaskigt att han har träffat en kvinna som är betydligt yngre än honom själv i vanlig ordning, sa hon då i podcasten ”Inte din morsa”.

Uttalandet uppskattades inte av pappan Ulf som genast skickade et mejl till dottern.

– Jag fick ett mejl där han ondgjorde sig över att jag uttalade mig om hans relation. Han vill inte att jag på något sätt ska uttala mig eller tycka någonting om hans relationer, och framför allt inte offentligt. Han menade att det jag gjorde i vår podd var ”kärringskvalleri”, säger Sanna Lundell i ett nytt avsnitt av ”Inte din morsa”.

Sanna Lundell, Mikael Persbrandt
Foto: Henrik Montgomery/TT

Ulfs hårda svar

I mejlet ska Ulf även ha skrivit ett och annat om dotterns egna förhållande med Mikael Persbrandt – och riktat stark kritik mot det.

– Han bad mig att ta mig en titt i spegeln på vem jag själv är ihop med, nämligen en snubbe som gör reklam, och det är ju i hans värld det fulaste man kan göra, säger Sanna Lundell i podcasten.

Vad känner ni när ni läser detta? Lämna gärna en kommentar på Facebook!