Camilla bryter tystnaden om Charles hälsa för första gången – så mår kungen egentligen

Oron för kung Charles hälsa efter att hans cancerdiagnos blivit känd för allmänheten är stor.

Nyligen delade drottning Camilla med sig av Charles hälsotillstånd under ett evenemang i Salisbury, England.

I måndags så chockerades världen av nyheten om att kung Charles III fått en cancerdiagnos. Cancern upptäcktes i samband med att han kort tidigare genomgick behandling för en förstorad prostata.

Hovet har inte gått ut med vilken typ av cancer det rör sig om, men det ska enligt uppgifter inte röra sig om prostatacancer.

Allmänheten är nu oroad över Charles och hans hälsa och många befarar att det kan vara särskilt allvarligt, speciellt med tanke på att hovet inte gått in på mer detaljer om hans cancer.

Charles hustru, drottning Camilla, har dock nyligen brutit tystnaden om hur Charles mår. Det är första gången sedan diagnosen blev känd.

Första orden om Charles hälsa

På torsdagen var Camilla ute på sitt första offentliga kungliga uppdrag sedan Charles diagnos blev känd för allmänheten.

Hon besökte då katedralen i Salisbury och där mötte hon bland annat personal från Wiltshire Air Ambulance, vilket The Guardian rapporterat om.

Ben Abbott, som arbetar som akutsjukvårdare, gav sina hälsningar till kungaparet:

Jag hoppas verkligen att hans majestät mår bra, vi är alla väldigt ledsna över att höra nyheterna.

Var på Camilla gav till svar:

Han mår mycket bra under omständigheterna, han är mycket rörd över alla brev och meddelanden som allmänheten har skickat från hela världen – det är mycket uppmuntrande.

Drottning Camilla på plats i Salisbury Cathedral.
Drottning Camilla på plats i Salisbury Cathedral. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Hoppas verkligen att Charles är på bättringsvägen och att behandlingarna hjälper honom. Cancer är en fruktansvärd sjukdom.