Charles desperata vädjan till William och Harry – försökte försona bröderna med 9 ord

Charles, Harry, William. Foto: Shutterstock/TT

Charles, Harry, William. Foto: Shutterstock/TT

Ett möte mellan en far och två söner.
Med kungahusets framtid på sina axlar.
Nu berättar prins Harry om Charles desperata vädjan bakom stängda dörrar, skriver Mirror.

Historien är noggrant berättad vid det här laget. Vi måste spola tillbaka bandet till tidigt 2020. Detta var bara några veckor innan coronapandemin skulle komma att slå ut stora delar av världen.

Just då nåddes Storbritannien av de stora rubrikerna – när det blev officiellt att prins Harry och hans hustru Meghan Markle valt att lämna det brittiska kungahuset.

De övergav därmed också alla sina kungliga åtaganden, och flyttade i stället till Meghans hemland USA. Där har de sedan dess levt sina liv.

LÄS MER: Därför stoppas Hagasessorna från kungens firande – efter dystra hälsobeskedet: ”Blir inte bättre tyvärr”

Affären har populärt fått namnet ”Megxit” av tabloidpressen i Storbritannien, och historien dominerade i veckor, månader – ja, kanske till och med år – efter det att beslutet var fattat av paret.

Harry och Meghan valde med detta också att avstå sina titlar och offentliga medel.

Bröt tystnaden i Netflix-dokumentär

Kungafamiljen själva har varit ytterst restriktiva med kommentarer kring affären. I ett uttalande från hovet hette det så här:

– Alla är ledsna över deras beslut, men hertigen och hertiginnan är fortsatt mycket älskade medlemmar av familjen, stod det i uttalandet där det också bekräftades att dåvarande drottningen Elizabeth II hade informerats om beslutet.

Ett år senare, i januari 2021, blev utträdet definitivt.

År 2022 gav Harry en exklusiv inblick där han gav sin syn på det hela i en Netflix-dokumentär. Då avslöjade Harry, som är lillebror till prins William, att hans önskan var att delvis stanna kvar i kungahuset. Han ville representera monarkin på deltid, på sina egna villkor.

Men detta önskemål slog resten av familjen ned på omedelbart, enligt Harry.

– Det var skrämmande att se min bror skrika åt mig och höra min pappa säga saker som inte var sanna, och farmor som bara satt tyst och såg det hända, säger Harry i Netflix-dokumentären ”Harry och Meghan”, enligt Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Harry och William bor numer på varsin sida av Atlanten. Foto: Jacob King/Pool via AP/TT

Samtidigt som han var tydlig med att han ville försvara hur drottning Elizabeth agerade. Harry medgav också att han känner en saknad efter kungafamiljen.

LÄS MER: Drottningens bitterljuva sista meddelande till prins Harry – avslöjades till slut på hans födelsedag

Sedan dess har det skrivits spaltmeter i de brittiska tabloiderna om den frostiga relationen mellan Harry och resten av kungafamiljen.

Harry har också själv bidragit till detta i och med publiceringen av sin egen bok, ”Spare”, ”Den andre”. I den skriver han bland annat om ett möte mellan honom, storebror prins William och pappa kung Charles.

Charles vädjan till bröderna efter begravningen av Philip

Det ska ha varit efter begravningen av prins Philip i april 2021 som Harry, William och Charles samtalade med varandra. I sin bok ”Spare” förklarar Harry att han förklarade för dem båda att han kände sig avknoppad från familjen, skriver Mirror.

Detta ska ha fått Charles att be bröderna att ta sig samman.

– Snälla pojkar, gör inte mina sista år till ett elände (”Please, boys – don’t make my final years a misery”), ska Charles då ha sagt enligt Harrys bok, skriver Mirror.

Enligt boken ska storebror William också ha förklarat för Harry att han bara vill att han ska vara lycklig. Harry ska ha sagt att han älskar sin bror också, med tillägget att:

– Din envishet är extraordinär.

William ska ha sagt att:

– Harold du måste lyssna på mig, jag vill bara att du ska vara lycklig, Harold. Jag svär, jag svär på mammas liv.

Charles och Camilla. Foto: Shutterstock

Vi önskar er det bästa!

Exit mobile version