Chris O’Neills speciella beteende vid Madeleines sida – nu ser alla samma sak

Sedan flera år tillbaka så bor prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill utanför Sveriges gränser.

Och nu har paret blivit uppmärksammade i utländsk media med anledning av just detta.

Prinsessan Madeleine, 41, och maken Chris O’Neill, 49, har varit ett officiellt par sedan 2011.

Den 8 juni 2013 gifte sig paret i Slottskyrkan i Stockholm under ett storslaget bröllop som även direktsändes i SVT.

Tillsammans har Madeleine och Chris tre barn – det är prinsessan Leonore, 9, prins Nicolas, 8, samt prinsessan Adrienne, 5.

Genom sin relation har Madeleine och Chris främst bott utomlands – däribland i London, New York och Florida.

Just nu är de hemmastadda i Florida, men hovet har tidigare meddelat att prinsessfamiljen ska flytta hem under 2024 och att deras lyxiga hus i Pinecrest, Florida, ska säljas.

Madeleine hyllas internationellt

Tidningen Svensk Dam rapporterar om att Madeleine och Chris nu har uppmärksammats även internationellt.

Madeleine besökte nämligen Cape Canaveral inför den svenske astronauten Marcus Wandts uppskjutning i rymden för ett tag sedan. Efter detta har bland annat Royal News Network uppmärksammat prinsessan och hyllat henne för detta.

För även om hon håller sig på lite avstånd från kungafamiljen så finns hon alltid där för dem och ställer upp.

Även om det kanske inte var ett officiellt kungligt uppdrag var mötet med Marcus Wandt förmodligen på regeringens begäran. Hon har också deltagit i en svensk Nobelprismiddag i Washington DC på den svenska ambassaden, återigen sannolikt på begäran av sin familj och regering. Det har funnits ett antal andra svenska evenemang som hon har deltagit i i Florida, alla där hon i huvudsak är en kunglig ambassadör i sitt lokalsamhälle”, skriver Royal News Network.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Jämförs med Harry och Meghan

Nyhetskanalen jämför även Madeleine och Chris med de brittiska prinsparet Harry och Meghan. Men menar att Madeleine och Chris sköter situationen betydligt bättre.

Prinsessan Madeleine visar hur en kunglighet på deltid fortfarande kan representera sitt land, med rätt intentioner och lämplig respekt för institutionen. Harry och Meghan visade inte prov på detta, så de är ute i kylan.

Chris O’Neill hyllas för beteendet

Även om Chris O’Neill tackat nej till prinstiteln så menar utländsk media att han sköter sig med bravur. Han finns alltid vid sin hustrus sida och respekterar hennes jobb och titlar.

”Han älskar sin fru och respekterar hennes titlar och roll, men det har inte påverkat hans intresse för henne. Han älskar henne oavsett om hon är kunglighet”, skriver Royal News Network på X, tidigare Twitter.

Och en annan användare svarar:

”Han dyker upp, han är respektfull, han är ordentligt klädd, han går aldrig över några gränser… Jag tycker att han är en stor tillgång för den svenska kungafamiljen.”

Vilket härligt par Madeleine och Chris är! Hoppas dock att de flyttar hem till Sverige snart!

Vad tänker du om prinsessparet? Skriv gärna en kommentar på Facebook!