Därför skapar Victoria rubriker utomlands – nu tokhyllas hon efter nya bilderna

Kronprinsessan befinner sig just nu i Bangladesh på ett statsbesök tillsammans med FN:s utvecklingsprogram UNDP.

Efter att nya bilder på Victoria spridits från hennes vistelse så har hon nu uppmärksammats internationellt.

Kronprinsessan Victoria, 46, har under den senaste tiden haft flera kungliga uppdrag på sitt bord och resorna har varit många.

I måndags så landade hon i Bangladesh där hon kommer att spendera fyra dygn utan barnen och Daniel.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria på besök i Bangladesh. Foto: Henrik Montgomery/TT

Syftet med besöket är att sätta fokus på bland annat klimatförändringar och Victoria har fått ta del av projekt som stöttar klimatutsatta kvinnor.

Det är tillsammans med FN:s utvecklingsprogram – UNDP (United Nations Development Programme) – som Victoria rest dit. Hon är nämligen goodwillambassadör för UNDP.

Victoria ärades med självporträtt

Under kronprinsessans flera besök så har hon bland annat besökt universitetet ”Asian University for Women”, som arbetar för att ge kvinnor i alla samhällsskikt rätt till utbildning.

Där höll Victoria tal och hon fick dessutom den stora äran att avtäcka ett självporträtt av sig själv.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria besökte Asian University for Women och deltog i en Iftar middag. Universitetet grundades 2008 och riktar sig särskilt till kvinnor som vuxit upp i svåra förhållanden i regionen, bland annat flyktingar från Afghanistan. Hon invigde en lärosal där ett porträtt av henne avtäcktes. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hyllas internationellt

Utländsk media har uppmärksammat Victoria och hyllat henne för besöket, och inte minst hennes stil.

Den 46-åriga kungligheten verkade på gott humör när hon avtäckte det stora porträttet med synlig spänning i ansiktet”, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Under vistelsen så har Victoria verkligen visat ännu en gång att hon har ett öga för stil. Hon har setts i flera vackra klänningar.

Hon bar en iögonfallande plisserad klänning med svanmönster från den svenska designern Jennifer Blom när hon besökte Foreign Service Academy för att se hur landet använder digitala lösningar”, skriver Daily Mail och fortsätter:

Victoria visade upp sitt bästa mode för besöket och kombinerade sin klänning med en livfull körsbärsröd kopplingsväska.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria på besök i Bangladesh. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vilken fantastisk kronprinsessa och framtida drottning vi har! Det är verkligen fint att hon stöttar utvecklingsarbetet i Bangladesh.

LÄS MER: