Därför smet prins Daniel från slottet för att dricka öl egentligen – orsaken till festkvällen

En trevlig kväll ute i goda vänners lag – på kvarterskrogen i Solna.
Prins Daniel skapade uppståndelse med sitt grabbgäng.
Nu kommer det fram vad som egentligen hände.
– Han var trevlig och hälsade på de flesta, säger restaurangägaren Nixon Kaya till Nyheter24.

Det var i december ifjol som prins Daniel skapade stor uppståndelse i Solna när han klev in på kvarterskrogen Tegelbaren.

Prinsen hade sällskap av sina vänner och smet ut en kväll från Haga slott, för att möta upp sina vänner på baren som brukar beskrivas som ett ställde för AIK-are. Prins Daniel är en trogen supporter till den klassiska klubben från Solna, och under besöket på baren ska prinsen ha druckit öl och varit på ett strålande humör!

– Han kom med keps och jeans och var jättetrevlig. Inte som man är van vid att se honom officiellt med bakåtstruket hår och frack. Det kändes som att han ville vara Daniel, inte prins Daniel, sade ägaren till baren, Nixon Kaya, då till Mitt i.

Prins Daniels budskap till restaurangägaren: ”Vill inte gömma oss”

Enligt restaurangägaren insisterade prinsen och hans sällskap på att få sitta mitt bland alla gäster.

– Jag hade dukat upp i vår chambre séparée för att de skulle få det lite avskilt, men de sa ”nej, nej vi vill inte gömma oss” så de satte sig ute bland gästerna. Det blev lite uppståndelse, det är inte varje dag man får kungligt besök, men två Säpovakter var med så folk kunde ju inte gå fram och be om autografer hur som helst, sade Kaya.

Därför valde prins Daniel puben i Solna – sanningen om dricksen

Nu kommer det fram vad det var som gjorde att Daniel valde just puben i Solna. Enligt Nixon Kaya stod nämligen ett födelsedagsfirande för en av vännerna på tapeten, skriver Nyheter24. På beställningen stod öl, och på frågan om prinsen var generös med dricksen, blir svaret:

– Det var inte han som betalade. Men ja, dom dricksade!, säger Nixon till Nyheter24.

Restaurangägaren passar på att hylla prinsen.

– Väldigt trevlig, väldigt social. Han gick ut med sina vänner för att fira sin väns födelsedag. Han var Daniel, inte prins Daniel. Man är van att se honom med bakåtslickat hår och kostym. Men nu var han sig själv och hade sportiga kläder. Han var trevlig och hälsade på de flesta, säger han.

Prinsen, som dagen till ära var ledigt och sportigt klädd, poserade också glatt med Tegelbarens ägare.

Artikeln fortsätter under bilden.

I skrivande stund är Daniel på resande fot tillsammans med hustrun kronprinsessan Victoria. Paret befinner sig i Kalifornien där de är på ett officiellt besök.

– På uppdrag av regeringen genomför Kronprinsessan och Prins Daniel denna vecka ett officiellt besök i Kalifornien tillsammans med statsrådet Johan Forssell och en näringslivsdelegation under ledning av ­IVA i samarbete med Business Sweden, skriver hovet.

Vi önskar er trevlig resa, Victoria och Daniel!

UPPSALA 20230920 Prins Daniel testar orientering i en labyrint när kronprinsessparet närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT
UPPSALA 20230920 Prins Daniel testar orientering i en labyrint när kronprinsessparet närvarar vid Allemansrättens dag i Uppsala. Foto: Christine Olsson / TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev