Foto: Fredrik Sandberg/TT

Här gör prinsessan Sofia strålande comeback i rampljuset – vänder sig om och visar förvandlingen

Här gör prinsessan Sofia comeback i rampljuset.
Tillsammans med maken prins Carl Philip invigde hon en installation om näthat.
– Det kan aldrig bli något vi får lära oss att leva med, sade Sofia, uppger Svensk damtidning.

På senare tid har prins Carl Philip fått sköta sina kungliga åtaganden utan hustrun vid sin sida.

När det exempelvis var dags för kunglig bankett i september fick prins Carl Philip vara utan prinsessan Sofia vid sin sida. En tid senare välkomnade Region Blekinge prinsen för att prata om coronasituationen och även besök hos kvinnojouren.

Inte heller då fanns Sofia med – och anledningen till detta är så klart att prinsessan Sofia varit hemma med familjens yngsta medlem, lillebror prins Julian.

 Ja det var planerat så. Prinsessan är hemma med prins Julian som fortfarande ammas, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då till Nöjeslivet.

Lillprinsen föddes 26 mars i år på Danderyds sjukhus. Han är lillebror i familjen där även prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 4, ingår i brödraskaran.

LÄS MER: Prinsparets viktiga beslut för barnen – hovet bekräftar planen

Så här såg det ut när hela familjen ställde upp på porträttbild i samband med prins Julians dop i somras.

Prinsessan Sofia är fortsatt mammaledig, men på måndagen gjorde hon en bejublad comeback i det kungliga rampljuset. Detta på grund av en hjärtefråga för både henne och Carl Philip – nämligen att säga nej till näthat!

LÄS MER: Därför har inte prinsessan Sofia synts till – vid maken Carl Philips sida

Detta är en fråga som de drivit på i några år via sin egen stiftelse, Prinsparets stiftelse.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia närvarade vid lanseringen av den digitala installationen #nejtillnäthat 2.0 på Fotografiska museet i Stockholm. Här kommer de gåendes och det ser onekligen ut som att de har trevligt tillsammans! Dessutom kan vi se hur Sofia har förändrat sin frisyr något, och lagt till sig med härliga lockar jämfört med i somras.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Prinsessan Sofia som alltså gjorde sitt första framträdande sedan prins Julians födelse bar en elegant höstjacka.

Vid installationen höll Sofia dessutom ett brinnande tal och strålade i strålkastarljuset!

– Det kan aldrig bli något vi får lära oss att leva med. Ändå är det precis det som sker. Den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland barn och unga. Politiker hoppar av sina uppdrag på grund av hot och många vågar inte uttrycka sin politiska åsikt i rädsla för repressalier, sade Sofia enligt Svensk damtidning.

Hon fortsatte:

– Därmed utgör näthatet ett direkt demokratihot. Bara för att vi har yttrandefrihet och något inte är olagligt, betyder inte att det är okej. Hatet finns överallt, i alla samhällsskikt, alla yrken, könsidentiteter och åldrar. Det är allvar, det vet vi och det räcker nu.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så viktigt att denna fråga synliggörs i samhället! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om detta på vår Facebook-sida!