Hotfulla sms:et innan drottningens begravning – privata meddelandet läckt: ”Allt har ett pris”

Det rådde landssorg när drottning Elizabeth II:s död blev känd, och tiotusentals människor vallfärdade till London för att ta farväl. Till begravningen var 2000 personer inbjudna, men brittiske politikern Gavin Williamson var inte en av dem. Nu har hotfulla meddelanden från Williamson till en av premiärministerns anställda läckt ut. 

“Det är äckligt”, skriver han bland annat. 

De brittiske politikern Gavin Williamson har hamnat i dåligt ljus efter att hans hotfulla meddelanden gällande drottningens begravning läckt ut i media. 

Var inte bjuden till begravningen

Enligt Royalcentral ska Williamson ha skickat hotfulla och kränkande sms till sin kollega Wendy Morton, som arbetade under dåvarande premiärminister Lizz Tuss, när han fick veta att han inte var inbjuden till drottningens begravning. 

Prins Harry och prins William på drottningens begravning. Foto: Anthony Devlin
Prins Harry och prins William på drottningens begravning. Foto: Anthony Devlin

“Det här visar exakt hur ni har riggat det. Det är äckligt hur ni använder hennes död för att bestraffa människor som varit stöttande. Verkligen äckligt”, skrev Williamson i ett av sina meddelanden, som skickades via appen WhatsApp.

Hotet i sms:et

Enligt brittiska The Times ska Gavin Williamson fått höra att antalet platser på drottning Elizabeths begravning var extremt begränsade, vilket väckte missnöje hos politikern. 

”Vi får se hur många fler gånger ni vågar bråka med oss. Allt har ett pris”, skrev Williamson då. 

När brittiska The Sunday Times hörde av sig till Gavin Williamson för att konfrontera honom gällande de hotfulla meddelandet ska han ha sagt: 

“Jag ångrar såklart att jag blev frustrerad över hur jag och kollegor kände att vi blev behandlade. Jag pratar gärna med Wendy och hoppas att vi kan ha ett gott samarbete i framtiden, precis som vi haft förr”. 

London, United Kingdom – June 16, 2007: Her Royal Highness Queen Elizabeth II attends the Trooping the Colour ceremony. Foto: Shutterstock

Har inte bett om ursäkt

Enligt tidningen The Telegraph, som också rapporterat om Williamsons hotfulla meddelanden till Wendy Morton, har politikern fortfarande inte bett om ursäkt.

Drottning Elizabeth somnade in den 8 september i år, och begravningen ägde rum den 19 september i Westminster Abbey i London.