Madeleine och Chris oense om beslutet för barnen – nu sprids beskedet om deras uppgörelse utomlands

Att vara både kunglighet och förälder till små barn kan innebära vissa utmaningar. Inte sällan behöver de vara borta från hemmet och representera Sverige i olika sammanhang.

För Madeleine var beslutet för barnen självklart. Men hon tycks vara oense med maken Chris.

Att vara förälder kan vara nog så utmanande när det kommer till att få ihop vardagen och hinna med allt. Det kan handla om att få hinna skjutsa barnen till och från skola och aktiviteter, samtidigt som man som vuxen måste sköta ett jobb, handla mat och så vidare.

För kungligheterna är det inte annorlunda. De har sina kungliga uppdrag och åker över världens alla hörn för att bland annat representera Sverige i olika sammanhang.

Åtminstone historiskt har det varit vanligt att nästan alla kungligheter tar hjälp av ”nannys”, eller barnflickor, för att vardagen ska fungera praktiskt.

Exempelvis växte kungen och hans systrar upp med barnflickan Ingrid ”Nenne” Björnberg, som kom att stå familjen mycket nära.

Vill helst stå sina barn så nära som möjligt

Men när det kommer till kungens barn så tänker de lite annorlunda. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har exempelvis valt att ta hand om sina barn helt på egen hand.

För Kronprinsessan Victoria och prins Daniel så är läget lite annorlunda. De strävar efter att vara så närvarande de bara kan, men med tanke på att de har betydligt fler uppdrag så är det omöjligt att inte ta hjälp av en barnflicka.

Madeleine och Chris olika syn

Utomlands så är det betydligt vanligare med barnflickor. Så hur fungerar det då hemma hos Madeleine och Chris? Jo, det verkar som att de är aningen oense i frågan.

I Ingrid Thörnqvists nya bok Yrke: Drottning så berättar Madeleine mer om situationen hemma i Miami, Florida.

– Chris tycker ibland att jag ska överlåta vissa saker till en nanny, säger Madeleine i boken och fortsätter:

– Men nej, jag vill vara den som tar hand om mina barn. Jag saknade det själv, och jag tror att det gäller min syster och bror också, de är väldigt hands-on med sina barn. Även som drottning kommer min syster att hålla hårt på att vara nära sina ungar och engagera sig i deras utveckling och aktiviteter, det kommer hon inte att tumma på.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Enligt Svensk Dam har ryktet om om Madeleines och Chris olika åsikter spritt sig utomlands.

Nu har detta beslut spridit sig utomlands. I tyska Gala går rubriken ”Olika syn på barnuppfostran” att läsa över en bild på Madeleine och Chris, och även Bunte uppmärksammar samma sak”, skriver Svensk Dam.

Alla har vi olika tankar om ämnet. Men vad roligt att kungabarnen är så måna om sina barns uppväxt!

Vad tänker du om Madeleines beslut om att inte ta hjälp av en barnflicka? Skriv gärna en kommentar på Facebook.