Prinsessan Madeleine stoppade bilden på döttrarna – därför togs den snabbt bort från nätet

De senaste tiden har prinsessan Madeleine valt att dela med sig mer av mer från sitt liv i USA med sina följare på Instagram. Men nyligen gick det lite snabbt då prinsessan verkade ångra en ny bild hon postat. Bilden på döttrarna Leonore och Adrienne plockades nämligen bort kort efter att den delats på sociala medier. Anledningen sägs vara en liten detalj. 

Prinsessan Madeleine bor sedan 2018 i Florida, USA, tillsammans med maken Chris O’Neill och deras tre gemensamma barn. Medan maken arbetar som finansanalytiker och bolagsinvesterare i landet samt några delar av Europa ägnar sig Madeleine åt arbete för välgörenhetsorganisationen World Childhood Foundation

Innan flytten var prinsessan engagerad i organisationens arbete främst i Sverige, men numera ligger fokus på Amerika.

Några gånger per år gör Madeleine och familjen Sverigebesök för att umgås med resten av kungafamiljen, samt närvara vid kungliga evenemang. Däremellan har Madeleine varit sparsam med att dela med sig av livet i USA, fram tills nu. 

Prinsessan Madeleines döttrar. Foto: Erik Simander/TT
Prinsessan Madeleines döttrar. Foto: Erik Simander/TT

Prinsessan Madeleines besked

När orkanen Ian drog fram i USA slutet av september var det många som uttryckte sin oro över den svenska prinsessan som befann sig i orkanens utsatta område. Madeleine bröt då tystnaden och skrev ett inlägg om den allvarliga situationen, och meddelade sina följare att hon och familjen befann sig i säkerhet. 

Sedan dess har prinsessan sett till att uppdatera sitt flöde mer frekvent. Nu delar hon innehåll som rör allt från arbete till mysiga dagsutflykter med familjen. Här i inlägget nedan exempelvis, då hon och barnen besökte en pumpafarm.

Artikeln fortsätter efter bilden

Men nyligen gick det lite fort när prinsessan tryckte på publicera-knappen. 

Den 12 oktober delade prinsessan Madeleine en bild på döttrarna Leonore och Adrienne som håller varandra i handen. Till bilden skrev prinsessan Madeleine: 

”Grattis på Internationella flickdagen”.

Internationella flickdagen firas den 11 oktober varje år, med syftet att synliggöra flickors utsatthet och ojämlikhet i världen. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad av FN:s generalförsamling. 

Bilden togs bort fort

Men bilden raderades nästan lika fort som den hade publicerats.

Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Prinsessan Madeleine. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Anledningen? Då inlägget för att uppmärksamma internationella flickdagen publicerades en dag efter att temadagen åkt upp finns det anledning att tro att det var fel datum som gjorde att bilden inte fick vara kvar, det skriver Svensk Dam, som hann spara en skärmdump på bilden. 

Ibland går det fort i sociala medier även om tanken är god. 

Dela gärna för att få fler nöjesnyheter i ditt flöde. 

LÄS MER: