Prins Daniel ställd av reporterns oväntade fråga – orden i direktsändning: ”Vad ska det här leda till?”

Under tisdagen var prins Daniel på plats i Hagaparken för att tillsammans med Generation Pep uppmuntra barn till lek och rörelse. Där fanns också TV4:s utsände Rania Shemoun-Olsson, som lyckades får prinsen ställd för några sekunder under direktsändning. 

Idrott och fysisk aktivitet har alltid legat prins Daniel varmt om hjärtat. Ett intresse och en livsstil han vill föra vidare till kommande generation.

Sedan flera år tillbaka arbetar prins Daniel med Generation Pep, som ska uppmuntra barn och unga till fysisk aktivitet som de själva tycker är roligt. 

Prinsen vill få barn att röra sig mer

För nio år sedan anordnades den första “Pep-dagen”, där man samlar barn och unga för att introducera dem för roliga aktiviteter som förhoppningsvis kan väcka ett intresse för sport och aktivitet. 

Under söndagen anordnades årets Pep-dag i Hagaparken i Stockholm. På plats fanns initiativtagaren Prins Daniel i egen hög person, och där för att intervjua honom var TV4:s reporter Rania Shemoun-Olsson

LÄS MER: Därför nobbade Carl Philip firandet för prins Daniel – hovet bekräftar verkliga anledningen

Prins Daniel
prins Daniel

När Rania frågade prinsen hur det kändes att äntligen få genomföra en Pep-dag efter pandemiuppehåll svarade han: 

– Det känns kul att vara igång igen, det kommer nog att bli jättekul. 

– Det här handlar ju egentligen om att barn har rätt till bästa möjliga hälsa, enligt barnkonventionen. De sitter för mycket och rör sig för lite, sa Daniel till TV4-reportern.

”Vad ska det här leda till?”

Sedan kom frågan vars formulering gjorde prinsen ställd i någon sekund. 

– Det nya för i år är ju att Pep-dagen finns på 30 andra platser runtom i hela Sverige. Det här är en väldigt viktig dag för prinsen, väldigt personligt också, säger Rania och tittar på prinsen. 

– Eh, ja det är det. Jag tänkte hehe vad ska det här leda till?, börjar prins Daniel och som undrade var Rania ville komma med det.

Han fortsatte sedan med att försöka ge ett bra svar på frågan.

– Ja jo det är det. Jag tänkte vad ska det här leda till. Jo men jag är jätteglad att vi har ett samarbete med fritidsbanken som är ett bibliotek för sport och fritidsutrustning som finns i 120 kommuner runt om i Sverige, och det är Pepdagen gör vi tillsammans med dem, fyllde prinsen i.

LÄS MER: Efter ryktena om Victoria och Daniels skilsmässa – nu svarar kronprinsessparet