Prins Daniels intima kärleksgest till Victoria – ögonblicket där allt fångades av kameran

Här är fina kärleksgesten på utlandsresan.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på resande fot.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har åkt över Atlanten.

Men inte primärt för att träffa Victorias lillasyster prinsessan Madeleine som ju bor med sin familj i Florida sedan många år tillbaka. Nej, i stället är kronprinsessparet på officiellt uppdrag tillsammans med bland annat representanter för regering och näringsliv.

– På uppdrag av regeringen genomför Kronprinsessan och Prins Daniel denna vecka ett officiellt besök i Kalifornien tillsammans med statsrådet Johan Forssell och en näringslivsdelegation under ledning av ­IVA i samarbete med Business Sweden, skriver hovet.

Hittills har Victoria och Daniel hunnit med att inviga Sveriges nya generalkonsulat i San Francisco (bilden nedan). Dessutom närvarade paret vid ett bilateralt möte med Kaliforniens guvernör Gavin Newsom under tisdagen – ett möte som slutade med att representanter för politiken skrev avtal om samarbete mellan Sverige och delstaten ”för att främja den gröna omställningen”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Det blev sedan en intensiv dag för den svenska truppen – och fartfyllt värre för Victoria och Daniel!

– Kronprinsessparet och statsrådet fick under eftermiddagen ta del av den nya teknologin kring förarlösa bilar som är ett nytt inslag i stadsbilden i San Francisco. Tillsammans med näringslivsdelegationen och statsrådet togs Kronprinsessparet därefter emot på Open AI för att ta del av den senaste utvecklingen inom artificiell intelligens, skriver hovet på sin hemsida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Victoria och Daniel. Foto: Shutterstock
Victoria och Daniel. Foto: Shutterstock

Senare under kvällen vankades mottagning i San Franciscos stadshus där borgmästare London Breed tog emot gästerna från Norden.

Victoria och Daniel hann även med en tur ut till en av San Franciscos – och kanske hela USA:s – mest kända landmärken: nämligen bron Golden Gate.

– För att uppmärksamma arbetet med hållbarhet och bevarande av havsmiljön besökte Kronprinsessparet den ideella organisationen Marine Mammal Center som verkar för att skydda haven genom forskning och utbildning, samt rehabilitering av djur, skriver hovet.

På hovets egna bilder från resan kan man se hur kronprinsessparet står nära varandra med bron i bakgrunden. Dessutom togs en bild på Victoria och Daniel där de mycket kärvänligt håller varandra i handen vid den mäktiga bron, en bild som bland annat Svensk damtidning publicerat. En så fin gest i det lilla!

Artikeln fortsätter under bilden.

Victoria höll också ett tal i samband med en mottagning för svenskar boendes i Kalifornien.

– När Prins Daniel och jag genomför officiella besök i utlandet sätter vi särskilt stort värde på att få träffa den lokala svenskkolonin. Ni utlandssvenskar är alla ambassadörer för vårt land och ni är alla viktiga pusselbitar i arbetet att stärka banden länder emellan, sade kronprinsessan i talet.

På torsdagen den 22 februari avslutas den svenska delegationens resa i delstaten.

Vi önskar kronprinsessparet en fortsatt trevlig vistelse!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev