Prins Daniels privata krav på hovet för sin egen fest – nu kommer allt fram: ”Större…”

Prins Daniel har fyllt 50 år.
Men firandet av kronprinsessan Victorias make hamnade i skymundan – efter svärfar kungens stora jubileum. 
Nu bekräftas prinsens egna önskan bakom kulisserna, skriver Svensk damtidning.

För 13 år sedan skrevs historia när landets blivande drottning, kronprinsessan Victoria sa ja till sin prins, Daniel. Den 19 juni 2010 kommer därför alltid vara en mycket speciell dag för paret, och även för Sverige.

Datumet är för evigt inskrivet i historieböckerna.

Det var nämligen då bröllopsklockorna slog för paret, samtidigt som hela svenska folket fick glädjas åt deras kärlekslycka.

Bröllopsyran var total runtom i landet – och efter den kärleksfulla vigseln strålade det nygifta paret. Dessutom tackade Victoria svenska folket, för att hon äntligen fått sin prins.

Och sedan den där sommardagen år 2010 har Victoria och Daniel också välsignats med två barn: prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7.

Prins Daniels uppriktiga ord om Victoria

I år har familjen all anledning att fira.

För prins Daniel, som nyligen hamnade i rubrikerna efter att ha åkt fast för förkörning, har nämligen fyllt 50 år. Daniel föddes den 15 september 1973 – exakt samma dag som kung Carl XVI Gustaf tillträdde tronen i Sverige.

Det osannolika sammanträffandet fick också konsekvenser för Daniel.

Kungens historiska jubileum – 50 år på tronen – firades stort i Sverige just denna dag tidigare i höstas. Den historiska dagen markerade statschefens halva sekel som kung. Han är redan den regent som suttit längst tid på tronen i Sveriges historia.

Så ska prins Daniel firas – till slut

Samtidigt som hovet lät meddela att prins Daniels 50-årsfirande därför blev framskjutet.

– Det är ju alldeles speciellt. 15 september, det var ju då kungen tillträde 1973 och prins Daniel fyller då 50 år samma dag. Men det kommer firas, sade hovets informationschef Margareta Thorgren i en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon och fortsatte:

– Men det kanske firas lite, lite senare.

Nu står det klart hur prinsen kommer att fira sin 50-årsdag.

Det hela sker i efterskott på grund av kungens jubileum – och det kommer att bli partajande på slottet i Stockholm.

Dessutom har prinsen framfört en särskilt önskan inför firandet.

– Det är en privat fest som äger rum på kungliga slottet. Prinsen har önskat att ha en större men privat fest, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Daniels varma ord om kärleken till Victoria

I samband med Daniels 50-årsdag tidigare i höstas slog sig prinsen ned med SVT:s Carina Bergfeldt för en längre intervju.

Han fick bland annat frågan om han är romantisk. Han svarade då att både han och Victoria är lika romantiska i dag.

– Jag tror att, om man har den här kemin som vi har så finns den med hela tiden. Sedan är det klart att man måste ha tid för varandra. Det kan ofta vara en bristvara, det vet ju du och alla andra som har familj och krävande yrkesliv. Man vill vara hemma mer och ha mer tid för varandra och familjen och sådär. Men jag tycker att vi lyckas, säger prins Daniel i SVT-intervjun.

Dessutom väntar snart ännu mer firanden för kungafamiljen, då drottning Silvia fyller 80 år den 23 december.

Stort grattis i efterskott, prins Daniel!