Stora oron för drottning Silvia – bekräftar otäcka hälsotecknen: ”Helt slut”

I samband med att en ny bok som skildrar drottning Silvias liv ska släppas har en del frågetecken kring drottningens hälsa väckts. Något även Hänt skrivit om.

Drottning Silvia gifte sig med kung Carl XVI Gustaf den 19 juni 1976.

Därefter har hon tagit sig an rollen som Sveriges drottning med bravur, och blivit en både uppskattad och omtyckt person.

STOCKHOLM 20230510 Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och till vänster Kirstine von Blixen-Finecke anländer till en speciell kväll på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation. Foto: Robert Eklund / TT
STOCKHOLM 20230510 Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och till vänster Kirstine von Blixen-Finecke anländer till en speciell kväll på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation. Foto: Robert Eklund / TT

Genom åren har drottningen hunnit med otroligt mycket.

Hon har startat och arbetar med organisationen World Childhood Foundation, grundat stiftelsen Mentor Foundation, Silviahemmet, engagerat sig för att främja forskning och mycket annat.

Drottningens hektiska schema

Idag är hon engagerad i över 80 olika stiftelser, organistioner och föreningar.

Ja, att Silvia har fullt upp råder det inga som helst tvivel om.

I nya boken ”Yrke: drottning – makten och möjligheterna” skildrar författaren Ingrid Thörnquist kunglighetens liv och arbete.

Under sina 47 år vid kungens sida har schemat varit fullspäckat med diverse olika uppdrag och aktiviteter.

Ingrid har följt drottningen i över ett års tid för att samla på sig material till boken.

”Helt slut efter allting”

När Ingrid besökte Nyhetsmorgon för en tid sedan fick hon frågan gällande huruvida drottningen varit nära att bli utbränd till följd av sin händelserika vardag.

– Det antyds lite mellan raderna när jag pratade med hennes nära medarbetare. Det var någon som sa att hon brukar bli lite förkyld framåt jul och det tolkade jag mer som att ja hon är nog helt slut efter allting, svarar Ingrid då enligt Hänt och fortsätter:

– Hon var ju också med här i tyska damklubben, det är ju också en gammal organisation som hon har fått ärva av prinsessan Sibylla, kungens mamma.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Författaren förklarar dock i samma intervju att Silvia verkar trivas bra med att jobba med folk och ha mycket att göra.

– Där är hon då varje år och de samlar också in pengar till Childhood, så är hon där och sjunger tyska julsånger och äter tyska julkakor och umgås med de här kvinnorna. Då märker man också att hon tycker om det, hon gillar att prata med folk, hon gillar att vara ute mycket. De har ju levt så, hon har ju varit drottning i 47 år och jag är övertygad om att hon har hållit på så här hela tiden.

Drottning Silvia fyller 80 år

Den 23 december är det dags för drottningen att fira sin 80-årsdag.

Att åren går och drottningen såväl som kungen blir allt äldre är något som naturligtvis väcker en del frågor kring kungaparets hälsa.

Inte minst med tanke på den titthålsoperation i hjärtområdet som kungen genomgick i början av året.

För tillfället verkar det dock som att både kungen och drottningen mår bra, och inför födelsedagen vankas det firande.

Den 5 november blir det födelsedagskonsert på Drottningholms slott, enligt Svensk dam.

Detta verkar vara den traditionsenliga hyllningen som Drottningholms slottsteater annars anordnar på drottningens faktiska födelsedag. Även Lilla Akademien ska enligt tidningen hylla henne i samband med födelsedagen.