Foto: Kungl. hovstaterna

STORT GRATTIS: Prinsessan Estelle fyller 12 år – nya bilderna visar varför hon nu hyllas världen över

Hipp, hipp, hurra!
På fredagen fyller prinsessan Estelle 12 år.
Nöjeslivet ber att få gratulera på födelsedagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: H.K.H. Kronprinsessan/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels äldsta dotter föddes den 23 februari 2012 klockan 04:26 på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Sveriges tronarvinge – som bär titeln Hennes Kungliga Höghet Estelle, Prinsessa av Sverige, Hertiginna av Östergötland – var vid födseln 51 centimeter lång och vägde 3 280 gram. Estelle är tvåa i tronföljden, efter mamma Victoria.

Sedan dess har det förstås hänt massor och när vi nu skriver 2024 firar prinsessan alltså sin 12-årsdag med familjen som också består av lillebror prins Oscar, 7.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Tidigare i höstas hade Estelle all anledning att fira – när Danmarks kronprins Christian bjöd in till 18-årsfest i Köpenhamn. Estelle fick då följa med Victoria och Daniel till den danska huvudstaden för kalaset.

Efter festligheterna har ett videoklipp från festen fått spridning i sociala medier. På bilderna kan man se hur Estelle plötsligt nästan snubblar och faller – men hon löser situationen smidigt och kan andas ut.

Det blev aldrig någon vurpa, och efter Estelles manöver har massvis av kommentarer från världen vällt in på Instagram där de nu hyllar prinsessan.

– Hon agerar redan som en drottning! skriver en följare i kommentarsfältet – en av många som vill hylla den svenska prinsessan.

Se klippet här:

Vi gratulerar prinsessan Estelle på 12-årsdagen den 23 februari!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev