William och Kates svåra beslut för sonen – sprickan i förhållandet: ”Hon är fortfarande förkrossad”

Prins William och Kate Middleton av Storbritannien har under flera år varit oense i ett särskilt beslut gällande deras barn.

Nu avslöjar en källa inifrån kungahuset hur William till slut fått sin vilja igenom – till Kates förtvivlan.

Prinsparet av Wales, William och Kate, är de som en vacker dag kommer att ta över den brittiska tronen.

Paret är hyllade över hela världen, även om det uppstått sprickor efter att Williams bror Harry gått ut och avslöjat flera hemligheter om det brittiska kungahuset, däribland om just William och Kate.

Sedan 2011 är William och Kate gifta, tillsammans har de barnen George, 10, Charlotte, 8, samt Louis, 5.

Beslutet för sonen

Sedan ett tag tillbaka har William och Kate varit oense om att skicka äldsta sonen George till den anrika internatskolan för pojkar ”Eton College”. Avgiften som skolan tar ut per elev är omkring 600 000 kronor per läsår och sedan nästan 600 år tillbaka har skolan utbildat Englands överklass, däribland prins William själv och även brodern prins Harry.

Men Kate Middleton vill inte skicka iväg sonen George till Eton College.

Kate tycker att skicka honom till en sådan tråkig överklassinstitution går emot alla deras ansträngningar att modernisera monarkin. Dessutom kommer hon att sakna George desperat. Hon och William bråkade om det i flera år, men han har äntligen vunnit”, uppger en källa för sajten In Touch Weekly.

Prins George
Prins George. Foto: Shutterstock

Under George uppväxt har pappa William överröst honom med historier från sin tid på skolan, vilket lett till att George gärna vill följa i pappas fotspår.

Men hon är fortfarande förkrossad. Hon blev fruktansvärt mobbad på sin första internatskola och kan inte stå ut med tanken på att George ska behöva genomlida det”, berättar källan.

Spänningarna i förhållandet

Än så länge får dock sonen vänta. Det är först när han fyllt 13 år som han får börja på skolan, vilket ger mamma Kate tid att umgås mycket med sin son innan han börjar på internatet.

Men det verkar fortfarande som om hennes familj håller på att splittras. Det finns också en oro för att William kommer att insistera på att de andra två barnen skickas iväg härnäst. Kate vet att allt detta är en del av hennes ”kungliga plikt”, men det finns en hel del spänningar mellan henne och hennes man just nu”, säger källan till In Touch Weekly.

Prins William och Kate på besök vid Brynawel Rehabilitation Centre nära staden Pontyclun, Wales i februari 2023. Foto: Ian Vogler/Pool via AP/TT
Prins William och Kate på besök vid Brynawel Rehabilitation Centre nära staden Pontyclun, Wales i februari 2023. Foto: Ian Vogler/Pool via AP/TT

Hoppas att beslutet för sonen inte påverkar relationerna inom familjen.

Vad tänker du om att sonen får följa familjens tradition om att bli ivägskickad på internatskola? Skriv gärna en kommentar på Facebook!