Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist vill hylla Lill-Babs på minnesstunden – då lämnas inte ett öga torrt

När Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog lämnade hon ett stort tomrum efter sig.

Och när hennes kära vänner Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson valde att hylla stjärnan i Nyhetsmorgon lämnades nog ingen oberörd.

När en nära vän, kär kollega eller idol dör är det alltid en oerhört smärta och sorg.

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan: 

Precis så var det den dagen som nyheten kom om att en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna, Lill-Babs, lämnat oss.

Hon blev känd redan som ung och genom sin långa karriär hann Lill-Babs sprida oerhört mycket glädje, inspirera mängder av människor och bli en storfavorit för många.

Hade planerat en folkparksturné

Att sorgen efter henne blev stor var kanske därför inte speciellt konstigt.

Såklart allra mest för hennes nära och kära.

Innan hon somnade in för sista gången hade Lill-Babs planerat en folkparksturné tillsammans med legenderna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson.

De hann bli väldigt nära genom livet och trion stod mer än gärna på scenen tillsammans. Men den 3 april 2018 somnade Lill-Babs in för sista gången.

Fina orden efter minnesstunden

På minnesgudstjänsten sjöng Siw och Ann-Louise för sin älskade vän.

– Det kommer i vågor. Plötsligt slår det mig att jag aldrig mer får träffa henne. Då blir jag väldigt ledsen. Så kan jag också tänka på hur himla roligt vi haft det. Då blir jag i och för sig ledsen igen. Det måste sjunka in någon gång, men svårt är det. Jag kan stå hemma och stryka eller diska och tänka ”Herregud, hon finns inte.” Och det kan inte gå in i min hjärna. Vi har ju känt varandra sedan 1953, sa Siw till  Aftonbladet i efterhand.

Låten de valde att framföra var en omskriven version av ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?”

Och resultatet lämnar ingen oberörd.

Här kan du se det fina uppträdandet:

Vi saknar sig så, underbara Lill-Babs, och hoppas du har det bra vart du än befinner dig nu!