Den gången Rickfors, Ronander och Hylander fick rockhimlen att öppna sig – gör publiken helt lyrisk

Micke Rickfors, Mats ”Malla” Ronander och Dan Hylander – en rocktrio från den svenska gräddhyllan – har gett oss makalös musik genom åren.

När de besökte Lotta Engberg på Lotta på Liseberg för snart tio år sedan bjöd de på en minnesvärd resa genom årtiondena.

Visst uppskattades det av publiken.

Vem gillar inte att skaka loss till en rejäl omgång ”gubbrock” då och då? Därför tänkte jag i dag bjuda er alla på ett riktigt fint exemplar av ett svängigt rockmedley som inte går att sitta still till.

Att det dessutom är några av Sveriges största musiker som står bakom framförandet gör inte saken sämre.

Mikael Rickfors. Foto: Leif R Jansson / TT Nyhetsbyrån

Spelat med Peps och Lundell

Micke Rickfors, 74, blev stor i landet på 70-talet då han slog igenom som soloartist, samt 20 år senare även som medlem i gruppen Grymlings. Han är för evigt ihågkommen för odödliga hits som Vingar, Vart tog alla vilda kvinnor vägen och Mitt bästa för dig.

Mats Ronander, 69, även kallad ”Malla”, är en känd sångare, gitrrist, studiomusiker och producent. Under åren har han varit med och turnerat med bland andra Peps Persson, Abba och Ulf Lundell.

Läs mer: Mikael Rickfors drabbades av obotlig sjukdom – så lever stjärnan i dag efter mardrömsbeskedet

Dessutom har han spelat med i Grymlings, varit med i gubbgruppen Ravaillacz ihop med Johan Rabaeus, Tommy Körberg och Claes Malmberg samt släppt succésingeln Gör mig lycklig nu.

Dan Hylander, 69, fick sitt genombrott i början av 80-talet och gjorde sig framför allt ett namn i hop med Py Bäckman och deras kompband Raj Montana Band.

Han har bland annat gjort sig känd för låtarna Vykort, vykort, 21/3 och Vildrosor och tistlar.

Innehöll två riktiga klassiker

När denna kreddiga rocktrio gästade allsångsprogrammet Lotta på Liseberg i juli 2014 så bjöd de både programledaren Lotta Engberg och den gästande publiken på ett rockmedley som innehöll två riktiga klassiker.

Hylanders Skuggor i skymningen och Rickfors Vingar ljöd i högtalarna och de sittande i publiken kunde snart inte låta bli att digga med.

Försök själv att se på klippet här nedan utan att låta dina fötter och fingrar trumma med, eller utan att din nacke nickar instämmande varje gång Micke Rickfors förkunnar att han ska använda sina pengar för att köpa vingar och sedan flyga ut över ängarna.

Läs mer: Björn Afzelius sista önskan uppfylldes av vännen – nu hyllas bortgångne stjärnan med stor turné

Detta rockiga medley gjorde verkligen min dag lite mer ösig, på ett positivt sätt. Om du gillade det du såg – och framför allt hörde – så gilla, kommentera och dela materialet så att flera kan ta del av Newsner Musiks minnesvärda klipp.