Efter cancersjukdomen – Idol-vinnaren Erik Grönwalls enorma karriärsbesked: ”Tänker jag tillbaka ett år…”

I höstas blev Erik Grönwall friskförklarad från cancer.

Nu är han klar som sångare i det amerikanska bandet Skid Row.

”Cirkeln av alla jävla cirklar är sluten”, skriver artisten på Facebook.

Det var förra våren som artisten och förre Idol-vinnaren Erik Grönwall, 34, gick ut och berättade om sin cancerdiagnos.

”Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”, skrev han då på Instagram.

Efter blodprover fick Erik Grönwall beskedet att han drabbats av akut lymfatisk leukemi. En lång behandling sattes in och artisten förklarade att det skulle bli den tuffaste utmaningen i hans liv.

Men i höstas kunde Erik Grönwall dela med sig av det besked han längtat så efter. Han hade då friskförklarats från cancern.

”JUST NU: 100% friska celler i min kropp. Ingen cancer upptäckt. Vet inte var jag ska börja för att uttrycka den tacksamhet och lättnad jag känner. Så det måste delas upp i separata inlägg. Men för nu: FUUUUUUUUUUCK YEEEEEEEEES !!! Firar med alkoholfritt öl och godis ikväll”, skrev han då på Instagram.

erik grönwall
STOCKHOLM 20091211 Erik Grönwall från Stockholm på scenen i finalen av Idol 2009 i Globen. Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX / TT

Erik Grönwall blir sångare i Skid Row

Nu är den populäre sångaren också tillbaka på scenen – och det med råge. Han är nämligen klar som ny sångare för den legendariska rockgruppen Skid Row, som bland annat firade stora framgångar under slutet av 1980-talet.

Gruppen är inte heller det minsta obekant för Erik Grönwall. De med huvudet på skaft kanske kommer ihåg att det var just Skid Row, och låten ”18 and life”, som Grönwall tolkade när han inledde sin framgångsrika musikresa med Idol-audition 2009.

För några månader sedan kom den svenske sångaren plötsligt i kontakt med bandet, när de undrade om han kunde hoppa in till några spelningar och provsjunga några låtar.

– Jag ville inte hoppas för mycket. Men jag gjorde det och la sång på ”The gang’s all here” som en första singel. Och efter ett tag så ringde de upp igen och frågade om jag ville bli ny sångare. Jag tackade ja direkt, säger Erik Grönwall till Aftonbladet.

Ladies and gents. I hereby declare the circle of all fucking circles complete. You’re looking at the new singer of @officialskidrow #skidrow #erikgronwall

Posted by Erik Grönwall on Wednesday, March 23, 2022

Vändningen i livet

Det senaste året har varit en berg- och dalbana, från helvete till plötslig himmel när livet nu tagit en otrolig vändning. I samma intervju med Aftonbladet tänker Erik Grönwall tillbaka på allt som hänt.

– Tänker jag tillbaka ett år, då hade jag precis börjat behandlingarna för min leukemi. Ett år senare är jag ny sångare i Skid Row, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag har aldrig varit med om en sån här uppförsbacke men jag har heller aldrig haft en sån oerhörd respekt för och kärlek till mitt artisteri.

Även på sociala medier har Erik Grönwall delat med sig av det stora beskedet. I inlägget skriver han: ”Mina damer och herrar. Jag vill härmed meddela att cirkeln av alla jävla cirklar är sluten. Ni tittar på den nya sångaren i Skid Row”.

Vi är så himla glada över att livet ler mot dig igen, Erik Grönwall. Vi önskar dig allt lycka till i framtiden – du har en fantastisk röst och kommer att göra ett kanonjobb!