Stenhårda kritiken mot Agnetha Fältskog – fansens rasar efter stjärnans drag: ”Skäms”

Agnetha Fältskog senaste omgjorda singel ’I Should’ve Followed You Home’ möts nu av hård kritik av fansen.

ABBA-legenden Agnetha Fältskog bekräftade för en tid sedan att hon skulle släppa ny musik och först ut var singeln ”Where Do We Go From Here.”

Hon är en av våra största stjärnor genom alla tider och att hennes röst kan beröra vem som helst råder det inga som helst tvivel om.

Artikeln fortsätter efter bilden:

STOCKHOLM 2013-03-14 Gästen Agnetha Fältskog, fd medlem i svenska popgruppen Abba, i samband med inspelningen av fredagens avsnitt av pratshowen "Skavlan" i SVT. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 2013-03-14 Gästen Agnetha Fältskog, fd medlem i svenska popgruppen Abba, i samband med inspelningen av pratshowen ”Skavlan” i SVT. Foto: Claudio Bresciani / TT

Agnethas stora begåvning har lett till stora framgångar och när beskedet gällande att hon skulle släppa ny musik kom var det nog både ett och annat ABBA-fan som jublade.

73-åringen släpper alltså ett nytt album, och förväntningarna har minst sagt varit stora.

Agnetha Fältskog ny musik

På sin Instagram har Agnetha förklarat hur hela projektet började.

”För några år sedan hörde jag en av låtarna från mitt senaste album ’A’ på radion. Jag har många fina minnen från skapandet av det albumet, så jag kunde inte låta bli att le, tiden flyger iväg,” börjar hon och fortsätter:

”Plötsligt slog det mig, hur hade albumet låtit om vi hade gjort det idag…? Jag kunde inte släppa tanken. Jag hörde av mig till killarna som producerade ’A’ 2013- ’Vad tror ni om att återskapa ’A’ och göra en helt ny version av det?’ De älskade idén! ’Låt oss testa!’”

Första låten som släpptes var sprillans ny och i samma inlägg förklarade hon hur exalterad hon var över att fansen skulle få höra de omgjorda klassikerna från ”A.”

”En tid senare hörde jag den första omgjorda låten, och jag måste säga att jag bara älskar det! Det lät så fräscht och modernt, till och med bättre än vad jag hade föreställt mig! Vi döpte albumet till ’A+’ och som grädde på moset spelade vi in en helt ny låt! Och det kommer bli det första ni får höra från mig. Nu är jag otålig att höra vad ni tycker om det! Jag hoppas ni ska gillar det lika mycket som jag gör!”

Hård kritik mot nya singeln

Nu har även en nyinspelad version av låten ’I Should’ve Followed You Home’ tillsammans med Gary Barlow kommit.

Artikeln fortsätter efter bilden:

Agnetha Fältskog. Foto: Pontus Lundahl/TT
Agnetha Fältskog. Foto: Pontus Lundahl/TT

Men den här gången är det många i Agnethas kommentarsfält som delar med sig av kritik mot den nya låten, och inte alls tycker att den levt upp till förväntningarna.

”Det låter som en billig karaokeinspelning. Jag menar, seriöst? Jag kan inte fatta att en professionell musiker skulle producera en så dåligt inspelad version av en fantastisk låt. Skäms.”

”Det här är bara min åsikt men jag tycker att det låter hemskt, älskade originalet men det här låter dåligt inspelat. Om det här är ett smakprov på albumet så fruktar jag det som kommer härnäst.”

”Jag föredrar originalet. Den nya mixen saknar helt dynamik och låter som karaoke. Så synd, hoppas resten av plattan är bättre. Agnetha är alldeles för bra och musikalisk för en sådan här plastig produktion. Älskar dig Agnetha men det här blev inte bra.”

Fansens reaktioner

Men även om det finns en del som inte uppskattar den nya versionen så är det också vissa som skriver att de tycker om den.

”Älskar denna låt”

”Underbar låt. Älskar den”

”Ja, det är helt annorlunda från originalet och jag förstår att det inte faller alla i smaken. Men jag tycker det är jättebra. Är det inte underbart att ha två olika versioner?”

”Älskar nya versionen av den här låten, det låter fantastiskt.”

Vad tycker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!