Här är Tim ”Avicii” Berglings sista ord – nu berättar pappan

Tim ”Avicii” Bergling dog bara 28 år gammal.

Nu berättar hans pappa Klas Bergling om artistens sista ord.

– I all välmening frågar omgivningen om det inte känns bättre nu, efter ett år. Men det är värre. Det finns ett annat perspektiv, ett helt annat djup i saknaden, säger han till DN, enligt Aftonbladet.

Den 20 april är det ett år sen Tim ”Avicii” Bergling dog. En hel värld sörjde artisten, som hittades död på ett hotell i Muskat i Oman.

Nu, nästan ett år senare, berättar Klas Bergling, pappa till Tim, i en intervju med DN om sorgen.

– I all välmening frågar omgivningen om det inte känns bättre nu, efter ett år. Men det är värre. Det finns ett annat perspektiv, ett helt annat djup i saknaden, säger han till tidningen, enligt Aftonbladet.

Tim Berglings sista ord

Bergling väljer även att dela med sig av det som skulle bli några av Tims sista ord.

Tre dagar före sin död ska han ha skrivit anteckningar i sin mobil. Där kunde man läsa:

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet. Och njut av framgången, men inte den materialistiska framgången”.

Klas Bergling tar emot årets hederspris som tilldelats Tim ”Aviccii” Bergling under ”Grammisgalan p Cirkus.
Foto: Christine Olsson / TT

Tim Bergling har tidigare varit öppen med att han lidit av psykisk ohälsa. Familjen har också startat stiftelsen Tim Bergling foundation, som kommer fokusera på frågor kring psykisk ohälsa och suicid.

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands”, skriver Tim Berglings familj i ett pressmeddelande, uppger SVT.

FOTO: Amy Sussman/Invision/AP

Då släpps Aviciis nya singel och album

Det är nu även klart att ny, tidigare outgiven, musik kommer att släppas med Avicii. Den 10 april släpps singeln ”SOS” och i sommar, den 6 juni släpps nya albumet ”TIM”, skriver Aftonbladet.

Till en början rådde oklarheter om Aviciis död. Men i slutet av april förra året valde familjen att i ett öppet brev som publicerades av Aftonbladet, skriva om hans bortgång.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress”
”När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”
”Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare. Vi älskar dig, Familjen”, skrev familjen då i brevet.

Du lämnade oss alldeles för tidigt, Tim. Vila i frid.