Ingen gör klassikern som ABBA – men när Kikki öppnar munnen sprider sig gåshuden

På Grammisgalan 1997 valde några av våra mest uppskattade dansbandsmusiker att framföra en speciell ABBA-låt. Resultatet blev minst sagt något som kan ge vem som helst gåshud.

Om vi pratar om den svenska musikskatten så är det band som de allra flesta tänker på direkt ABBA.

De är kända över hela världen för sina fantastiska låtar, melodier och texter.

Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, och Agnetha Fältskog är några av de mest framgångsrika musikerna genom alla tider och deras fantastiska musik spelas flitigt än idag.

De har sålt 400 miljoner skivor, haft närmare 70 singlar som listettor över världen och blivit Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

Läs mer: Jessica och John vill göra något speciellt för kungafamiljen – det som händer sedan var ingen beredd på

Dansbandsstjärnornas fina hyllning

Bandet har hyllats i många olika format och på många olika sätt genom åren.

Men ett hyllningsnummer som helt klart är värt att minnas lite extra var när några av våra mest folkkära och uppskattade dansbandsstjärnor tog ton till klassikern ”Thank you for the music” på Grammisgalan 1997.

Artisterna på scenen bestod av samtliga nominerade för ”årets dansband,” och med Kikki Danielsson, Lotta Engberg, Sten Nilsson och Charlotte Perrelli på sång kan det inte bli annat än bra.

Björn och Benny som satt på plats i publiken verkade även de vara imponerade över framträdandet, och både log och applåderade entusiastiskt.

Här kan du se framträdandet:

Det kan knappast bara vara jag som tycker det här är fantastiskt!