Arvingarnas låt totalsågas inför Mello – nu slår de tillbaka inför tävlingen: ”Behöver inte…”

Med 30 år som band är Arvingarna en av flera veteraner i årets Melodifestival.

Deras låt ”I do” är en klassisk schlagerlåt enligt bandet, något som de menar inte gått hem hos alla.

–  Många kritiker kommer säkert tycka vi ska förnya oss, vi behöver inte förnya oss.

Det är få band eller artister som tar sig in i svenska Melodifestivalhistorien genom decennier. Men för 26 år sedan, 1993 tog sig ett gäng killar från Partille in sig i svenska hjärtan med ”Elouise” och vann hela tävlingen.

För medlemmarna Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars ”Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson har det gått 26 år sedan dess och 17 år sedan Arvingarna senast var med 2002 i Mello.

Genom åren har Arvingarna fått förfrågan om att få vara med i Melodifestivalen, men att det blev just i år handlar bara om känsla.

– Det är 17 år sedan vi var med och då stod vi inte riktigt bakom låten. Då gjorde man det för att vara med i Mellocirkusen med en okej låt. Men den var inte tillräckligt stark, det är denna låt vi ställer upp med nu. Denna gång känner vi alla fyra att låten är kanon oavsett hur det går så är det något vi kan stå för, säger Lars ”Lasseman” Larsson, gitarrist och sångare i Arvingarna.

Fortsättning på Elouise

Och årets låt som är svensk men med den engelska frasen ”I do” i titeln kommer bli en slags fortsättning på Elouise.

– Till skillnad från Elouise så handlar vår låt I do om kärleken mitt i livet. När man kommer fram till att den personen man är med, vill man spendera resten av livet med, säger Lasseman.

”Behöver inte förnya”

Och kärlekstemat fortsätter även i år, och självklart med en schlagerkänsla. För de som är fans av bandet är det ett väntat drag, men det är inte alla som ser positivt på det.

Till exempel har Aftonbladet skrivit att låten är extremt gammelmodig, något som Arvingarna vill slå tillbaka mot.

–  Många kritiker kommer säkert tycka vi ska förnya oss, vi behöver inte förnya oss, säger Lasseman.

Lasseman menar att man med åren kan köra sin grej till större utsträckning än för flera år sedan.

– När man var yngre hade man hela sin karriär framför sig och det påverkade hur man skulle jobba i framtiden. Vi har en stadig grund och en lång karriär bakom oss. Vi kommer fortsätta på det vi gjort och självklart är det ett plus om det går bra också, säger han.

Lasseman här tillsammans med sångaren Casper Janebrink. Foto: TV4/Youtube

Inte rädda för att falla på mållinjen

Att de just har en lång karriär bakom sig gör också att de inte är rädda för misslyckande.

– Vi är inte rädda för att falla på mållinjen. Vi vill till finalen eller Andra chansen men skulle det inte ske, då är det inte mycket att göra åt det. Vi är säkra på att låten blir en hit ändå.

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida eller tryck på gilla-knappen om du tycker önskar Arvingarna lycka till i Mello!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat