Foto: Janne Danielsson/SVT

Casanovas, ”Så kommer känslorna tillbaka,” Melodifestivalen 2023

Under lördagen intar dansbandet Casanovas scenen i Melodifestivalen med en upptempolåt och ett nummer som de vill ska bjuda på sann schlagerkänsla.

Prinsessan Diana: Vad var det egentligen som hände? Vem bar skulden? Och vad blev hennes sista ord? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

I en intervju med Nöjeslivet berättar de om dansbandskollegornas fina stöd.

– Vi har fått ryggdunkar av alla våra kollegor som säger ”kör nu, ställ skåp som bara ni kan,” berättar Henrik Sethsson för Nöjeslivet.

Dansbandet Casanovas gör Melodifestivalendebut under lördagen med en låt om den där kärleken som kan lämna en gång på gång, men alltid tycks komma tillbaka.

Genom åren har bandet bestått av olika medlemmar men idag är det Jimmy Lindberg, Henrik SethssonStefan Ryding, Simon Bondesson, och Victor Lindberg som intar scenen.

Låten de ska framföra heter passande nog ”Så kommer känslorna tillbaka.”

– Så ofta som vi läser och hör att ”det här är ingen schlagerfestival, det är ingen riktig Melodifestival,” men vi är fasen med här för att ta schlagern med tillbaka till Mello. Det tror jag de kommer känna, säger Henrik Sethsson till Nöjeslivet.

”En riktig Casanovasdänga”

Genom åren har bandet skördat stora framgångar.

De har grammisnominerats fyra gånger om, blivit utsedda till Årets dansband” och ”Årets album” på Guldklavegalan i Malung och även tagit hem en Guldklav för ”Årets låt” 2022.

Utöver det har bandet spelat, spridit glädje och fortsatt göra sin grej med musiken. Något de hoppas kunna bjuda på även nu.

– Vi kände att dansbandsmusiken, om vi får kalla det så, fått en liten revival. Alltså efter pandemin på nåt sätt så känns det som man sett dansband i media. Vi själva har varit med på flera större grejer och det känns som att det är en annan acceptans. Helt plötsligt så är dansband med igen. Och med den här Epa-dunkvågen där de liksom kör dansband så är vi nu med bland kidsen också, säger Henrik och Jimmy Lindberg fyller i:

– Och så har vi rätt låt också. Vi hade inte gått in och gjort något annat än det vi håller på med egentligen. Det är en riktig Casanovasdänga, annars hade vi inte gjort det. Vi är vi, ett moderndansband från Sverige och det är vi bra på, säger han med ett skratt.

Casanovas, Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson/SVT

”Får representera dansbandsbranschen”

Casanovas hoppas att publiken och alla hemma i TV-sofforna ska känna att låten och numret bjuder på en sann schlagerkänsla.

– Det här är så jäkla rätt för oss, så får vi se hur långt det räcker. Vi hoppas det går igenom rutan och att fler tycker som oss, säger Jimmy och fortsätter:

– Och att vi får representera dansbandsbranschen. Vi är stolta över det vi kommer göra.

Varma orden om Arvingarna

Genom åren finns det en del dansband som gjort stor succé i Melodifestivalen, inte minst Arvingarna. Ett band som Casanovas själva tycker är fantastiska.

– Arvingarna är ju svinbra. De är kompisar till oss och de har inte gjort bort oss någon gång i vår genre, säger Jimmy och Henrik fyller i:

– De har banat väg för hela vår bransch.

Arvingarna. Foto: Politikinpic/Wikkicommons

Fina stödet från kollegorna

Bortsett från Arvingarna så förklarar bandet att de fått ett mycket varmt stöd från många i branschen, som tycker att det är roligt att de ställer upp.

– Hela branschen ska vi säga. Man ser delningar på sociala medier att: ”rösta fram grabbarna nu.” Allt ifrån Black Jack till Blender, säger Henrik.

– Senast idag fick vi en ryggdunk av Lasse Sigfridsson från gamla Lasse Stefanz, som är gamla idoler till oss. Så det är verkligen jättekul. På så vis är dansband som en enda stor familj, vi har inga konkurrenter tycker inte jag. Det känns inte så. Alla vet att alla sliter på sitt sätt och man gläds åt andras framgång, fortsätter Jimmy.

Redo att inta Melodifestivalen

Efter många reptimmar och allt vad Mello-karusellen har att erbjuda är det ett fokuserat och peppat band som ställer sig på scenen på lördag.

Vad går det för tankar i huvudet precis innan ni ställer er och kör?

– ”Nu jävlar ska jag in och kötta,” är min egen sån, säger Henrik och Jimmy håller med:

– Jag kan bara instämma, säger han.

Vi önskar er stort lycka till!