Charlotte Perrellis proffsiga succé på scen – efter skadan och fallet tv-tittarna inte fick se i Melodifestivalen 2021

Melodifestivalens drottning är tillbaka.
Eurovision-vinnaren Charlotte Perrelli levererar en pangshow på scen – trots bakslaget tidigare i veckan.
Här är fallet som tittarna inte fick se i tv-rutan.

Charlotte Perrelli, 46, är en av våra mest folkkära stjärnor. Den mångsysslande artisten har varit med hela fyra gånger tidigare i Melodifestivalen – och vunnit två av dessa.

Nu återstår att se om det blir en tredje viktoria på femte försöket för stjärnan från Hovmantorp i Småland.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Efter vinsten i Eurovision för Sverige 1999 med ”Take me to your heaven” och segern i Melodifestivalen 2008 med ”Heroes” står Perrelli åter på finalscenen igen.

Hon kvalificerade sig direkt till finalen efter sin festliga insats i deltävlingen. I bidraget ”Still young” kliver Perrelli ut på en catwalk i en lyxig designer-klänning, flankerad av sina vitklädda dansare.

Perrellis nervositet bakom kulisserna i Melodifestivalen 2021

Inför avgörandet berättar nu Perrelli om nervositeten bakom kulisserna.

För trots att hon varit med förr spelar nerverna henne ett spratt innan direktsändningen.

– Nu är det lördag och dagen med stort D. Idag gäller det…. hjälp, hua, eller oj vad kul?? En blandad skräckfylld glädjedag. Sjukt roligt! Ett halvårs förberedelser är dags att gå av stapel. Otroligt mycket arbete för dessa tre minuter. Men hur det än går… jag är stolt över numret, jag är sååå förtjust i låten. Glad att NI gillar det, att ni har röstat vidare mig till Finalen och att ni streamar så mycket. Måste bara säga. Stort TACK! Det betyder mycket för mig.

STOCKHOLM 20210311 Charlotte Perrelli med låten ”Still young” under torsdagens repetitioner inför lördagens final i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Hon har faktiskt tävlat i schlagern i hela fyra decennier – på 1990-talet, 2000-talet, 2010-talet och nu 2020-talet.

– Jag har varit med i tävlingen i 4 decennier??? Är inte det otroligt… började på 90-talet…med en smash och en vinst i Eurovision. Tänk va?? Känner mig ödmjuk och tacksam för allt tävlingen gett mig och allt jag fått vara med om. Jag känner mig trots detta “Still Young” …. hehehe, skriver stjärnan på Instagram strax innan det stora avgörandet i finalen.

Hon passar också på att tacka tittarna för stödet redan innan direktsändningen.

– Tack för ER support och engagemang på denna resan, det har betytt såå mycket för mig, kan inte säga det tillräckligt många gånger.

Perrelli skrapade upp knät dagar före Melodifestivalens final – döljer skadan

Perrellis uppladdning innan repetitionerna på scen i Annexet har annars kantats delvis av en vurpa.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Artisten valde att träna dagarna innan repen skulle dra i gång. Hon spelade padel och vurpade.

Det hela slutade i ett uppskrapat knä, berättade hon tidigare i veckan. Det hela slutade med att hon fick dölja skadan med en klänning vid en annan inspelning till Melodifestivalen.

– I dag har vi bandat Artistintervju och det blev långklänning eftersom jag trillade på padeln imorse och skrapade upp knät. Skrattar åt mig själv… Hade inga glasögon och lagt upp en bild när jag blundar…..”, skrev Charlotte Perrelli tidigare i veckan på Instagram.

Trots bakslaget på träningen levererar Perrelli en storslagen Mello-show!

Vad tycker du om finalen i Melodifestivalen – är Charlotte Perrelli din vinnare i år? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!