Foto: Annika Berglund/SVT & TV4

Därför ersätts David Lindgren av Alvaro Estrella – beslutet efter Melodifestivalen 2022

Alvaro Estrella tävlar i Melodifestivalen 2022.
Sen ska han ersätta David Lindgren.
– Jag vet att han kommer vara borta en viss period, säger Alvaro Estrella till Nöjeslivet.

Alvaro Estrella får ett nytt försök att kvala in till finalen i Melodifestivalen 2022. På lördagen står han på scenen i Mello återigen, den här gången i semifinalen med bidraget ”Suave”. Låten är skriven av Alvaro själv tillsammans med Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Joy Deb.

Alvaro Estrella, som även tävlat i schlagern de senaste två åren och då lyckats nå final båda gångerna, slutade på tredje plats i sin deltävling – bakom Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen och John Lundvik.

Alvaro Estrella
Foto: Annika Berglund/SVT

I semifinalen i Melodifestivalen 2022 ställs han mot Tone Sekelius – ”My way”, Danne Stråhed – ”Hallabaloo” och Anna Bergendahl – ”Higher power” i det första heatet. Övriga artister som tävlar, i heat nummer två, är Theoz, Lisa Miskovsky, Lillasyster och Cazzi Opeia.

Alvaro Estrella om framtiden efter Melodifestivalen 2022 – ersätter David Lindgren

Petra Mede, David Lindgren
Foto: TV4

Efter årets Mellocirkus väntar fler dansäventyr för Alvaro Estrella – då som medverkande i musikalen ”Saturday night fever”. Även hustrun Vicky Perez, professionell dansare, medverkar i musikalen på Chinateatern i Stockholm där klassiker som ”Staying Alive”, ”Night Fever”, ”How Deep Is Your Love” och andra discodängor avlöser varandra.

– Vi har hållit på sedan i oktober, och fortsätter fram till april, säger Alvaro Estrella.

Han har en plats i ensemblen i rollen som Joey. Dessutom kommer han under sex datum i mars och april gå in i huvudrollen som Tony Manero – en roll som annars spelas av artistkollegan David Lindgren. Dessa datum sammanfaller nämligen med Let’s dance-direktsändningarna i TV4 för Lindgren som då kommer vara upptagen med sitt programledaruppdrag.

Därefter fortsätter Lindgren i rollen som Manero.

– Jag är en inhoppare för David Lindgren. Jag vet att han kommer vara borta en viss period och då kommer jag hoppa in huvudrollen, säger Alvaro Estrella.

Att han får växla mellan rollerna gör att repetitionerna blir intensiva.

– Det blir mycket rep, det är en hel del dans och sång som måste repas in där också. Men det är en fest för ögat!

David Lindgren i Let’s dance

David Lindgren som i vår bland annat även är aktuell som programledare för ”Let’s dance” tillsammans med Petra Mede. I dansprogrammet i TV4 får tittarna i år bland annat se tv-profilerna Marie Mandelmann och Mia Parnevik dansa.

I ”Saturday night fever”-ensemblen ingår även bland andra Andreas Lundstedt och Kajsa Ernst. Alvaro Estrella är laddad inför musikalscenen efter Melodifestivaläventyret, och förklarar att kollegorna varit stöttande under hans schlagermedverkan.

– De supportar mig, sedan dag ett har de stöttat mig och ger energi. Det är full rulle.

Foto: Annika Berglund/SVT

Melodifestivalens semifinal sänds på lördag 5 mars klockan 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar.