Efter tittarnas frågor – nu hyllas Sarah Dawn Finer för ärliga orden om kroppsförändringen

Efter tittarnas frågor – nu hyllas Sarah Dawn Finer för ärliga orden om kroppsförändringen

I snart fem veckor har Sarah Dawn Finer tillsammans med sina tre kollegor Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor lett Melodifestivalen.

Under veckorna har hon hyllats för sina glittriga och festliga klädval, något som hon nu uppmärksammar i ett inlägg på Instagram.

Samtidigt vill hon nu lyfta fram ett viktigt budskap.

Efter flera veckors turnerande och flera klädbyten, har Sarah Dawn Finer som är en av årets programledare för Melodifestivalen hyllats för sina klädval. Glittriga klänningar som hör tävlingen till har burits upp av denna fantastiska sångerska.

Men hon vill också lyfta fram ett viktigt budskap.

I ett inlägg på sin Instagram skriver hon att hon tackar för alla fina kommentarer, men trots glitter och glamour är det ingen klädsel som hon bär hemma, privat.

”För mig är det oftast ett nödvändigt ont och är inte den delen av att vara artist som jag älskar mest direkt, att behöva leta arbetskläder som man känner sig ok att bli bedömd i. — Ibland känner jag mig fin när andra inte tycker det och ibland tvärtom”, säger hon och fortsätter:

”Jag förstår naturligtvis att den största anledningen till att frågorna kommer är för att det inte är så lätt att hitta kläder att klä sig i, för scen/fest/jobb, när man inte är size 0”, skriver Sarah Dawn Finer.

Pendlat i vikt genom åren

Hon skriver vidare att genom åren har hon pendlat i vikt, något som gör att hon alltid trivs bäst i att klä sig bekvämt snarare än trendigt.

”Jag kan säga att jag haft så många olika stilar eller brist på stilar och varit många många olika storlekar under åren, och dessutom under och efter graviditeten att jag bara försöker gå på devisen av vad jag känner mig trygg eller fin i. Inte trender eller så”, skriver hon.

Men det är inte bara smickrande kommentarer som trillar in i inkorgen.

Dags att bemöta tittarna

Sarah skriver att hon försökt att hålla sig ifrån att prata om utseendet och fokusera på jobbet, men att hon nu känner att det är dags att bemöta tittarna.

”Jag har köpt mycket kläder för tv och scen utomlands under åren där utbudet ibland passar mig mer, och i Sverige har jag blivit väldigt bra på att shoppa arbetskläder på nätet, där utbudet är större”, skriver hon.

Sarah Dawn Finer: ”Leta, leta, leta och lär känna vad som gör dig trygg”

Men viktigast av allt är att oavsett var någon annan tycker är att man trivs med sig själv precis som man är, skriver hon.

”I glammigare sammanhang tar jag ibland hjälp av svenska showigare designers och syr upp specialkreationer som jag kan ha väntat i år på att ha möjlighet eller tillfälle att ha på mig”, skriver hon och fortsätter:

”Leta, leta, leta, och lär känna vad som gör dig trygg .. oavsett vad andra tycker”.

Följarnas fina ord till Sarah efter orden

Och hyllningarna till hennes inlägg rullar in.

”Du är alltid fantastiskt snygg, oavsett. Lyssna inte på elaka kommentarer!”

”Du är så otroligt vacker och en enorm förebild för oss som inte är små till kroppsytan… Alla är vacker på sitt sätt å alla har alltid nåt som inte tilltalar nån betraktare. Det får stå för dom. Du är vacker å det räcker i kombo med din vackra personlighet”

”Du är en sån underbar vacker och duktig person. Det är ett nöje att se Program med Dig”, är några av kommentarerna

Så viktigt budskap Sarah, något som vi alla borde ta till oss mer utav! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar vår fantastiska Sarah Dawn Finer!