John Lundvik om att bli historisk – i Eurovision

John Lundvik är storfavorit att ta hem hela Melodifestivalen.

Och vinner Lundvik blir han historisk – då ställs han nämligen mot sig själv i Eurovision.

– Det är så galet, säger han till Nöjeslivet om de tudelade känslorna.

John Lundvik gjorde ny succé när han gick ut som Melodifestivalens 28:e och sista bidrag i deltävlingen i Lidköping.

Med gospelpoplåten ”Too late for love” har han också seglat upp som favorit till att ta hem hela rubbet.

Men när Nöjeslivet pratade med honom inför deltävlingen i Lidköping var det något som gått honom helt förbi.

– Åh herregud. Shit, jag hade ingen aning. Jag tappade lite balansen här. Ja, jag blir oerhört hedrad och glad. Men det är så att det är inte klart förrän det är klart, säger John Lundvik till Nöjeslivet.

Skrev Michael Rices ”Bigger than us”

Oavsett om John Lundvik vinner eller inte på lördag, är han ändå redan en vinnare. Lundvik skrev nämligen vinnarlåten, Michael Rices ”Bigger than us”, till de brittiska uttagningarna till Eurovision song contest.

Det innebär att han, förutsatt han tar hem segern i den svenska Melodifestivalen, ställs mot en låt han alltså själv skrivit.

– Det är så galet och det är nånting som har börjat spekuleras om de här veckorna. För det har aldrig hänt historiskt att en svensk artist går upp och tävlar mot sig själv. Men jag tar ett djipt andetag och det är väldigt långt kvar till dess. Final först, säger John Lundvik ödmjuk.

John Lundvik om Eurovision song contest 2019: ”Ganska jämna”

Men skulle han nu ställas mot sig själv, vem håller man då på?

– Det är så svårt för att jag skrev ”Bigger than us” som min låt till att börja med. Men tillsammans med SVT sa vi ja till ”Too late for love”. För den känns som ett steg två i min artistkarriär, säger John Lundvik.

Han fortsätter:

– Jag tror någonstans att i Eurovision är de nog ganska jämna. Man har sett rent historiskt pampiga ballader som har gått väldigt bra. Men ja, de kanske är redo för en gospelpop.

Snacka om succé om vår svenska vinnare skulle möta sig själv i Eurovision. Dela gärna artikeln om du håller på John och vill att han skriver ny Mello-historia!