John Lundvik tar ton i finalen av Melodifestivalen 2018, men refrängen lämnar hela arenan med gåshud

John Lundvik tog hem segern i första deltävlingen och kvalificerade sig för final i Melodifestivalen 2018.

I kväll framförde han låten ”My Turn” inför ett fullsatt Friends Arena i Stockholm – och fick ta emot publikens stora jubel.

John Lundvik har gjort många saker genom karriären. Men i Melodifestivalen skulle han äntligen få stå längst fram och vara den stora huvudattraktionen, någonting som avspeglas i hans låt ”My Turn”.
– Texten handlar om min resa. Lyckan över att ha fått vara bakom många artister som låtskrivare men nu få chansen att stå längst fram i form av att vara artist själv, berättade han för SVT inför tävlingen.

”Det är overkligt”

I år gör 35-åringen sitt första framträdande i Melodifestivalen, och det skulle bli succé direkt. Med låten ”My Turn” tog han en av direktplatserna till den stora finalen i Stockholm – och i kväll var det så dags att uppträda igen.

– Det är overkligt. Jag kom hit som låtskrivare, men i dag är jag legitimerad artist. Det här är en dröm i uppfyllelse, sa han till TT efter segern i deltävlingen.

Vackert framträdande

På Friends Arena i Stockholm fick han taket att lyfta med sitt finalframträdande.

Nu väntar en nervös väntan för att få se huruvida han, eller någon av de andra finalartisterna, får representera Sverige i Eurovision Song Contest senare i vår.

Vad tyckte du om John Lundviks finalframträdande? Lämna dina åsikter i kommentarsfältet och dela vidare!