Jonas Gardell får hela Göteborg på fall i Melodifestivalen 2018, vill sprida viktiga budskapet med sitt bidrag

Jonas Gardell har gjort det mesta när det kommer till Melodifestivalen, allt förutom att tävla.

I kvällens deltävling i Göteborg stod den folkkäre komikern och författaren på scenen som artist för första gången – med en låt han hoppas ska kunna skänka tröst till andra.

Christer Björkman ska ha velat ha med Jonas Gardell i Melodifestivalen i flera år, men det dröjde innan den folkkäre komikern, dramatiken och författaren tackade ja.

I år var det äntligen dags och under lördagskvällen ställde sig Jonas Gardell på scenen för att delta som artist i Mellon.

Vill skänka tröst: ”Det finns en väg ut ur rädslan”

Med sin låt ”Det finns en väg” vill Gardell inte bara vara på plats och sjunga. Han vill även att låten ska nå ut till svenska stugor i landet och skänka tröst.

– När det har skitit sig, när du har gjort det där riktigt dumma, det där du tror att ”det här går inte att reparera”, det mest oförlåtliga. Då är det enkla budskapet att det finns en väg ut ur rädslan, ut ur skammen, och att det finns ett löfte om att du kommer att komma fram. Du är inte ensam, det här kommer du att fixa, sa Gardell till TT inför deltävlingen och fortsätter:

– Den bryter mot i stort sett alla regler som finns för en framgångsrik ’Mello’-låt. Förutom tonartshöjningen – det är en riktig rackabajsartonartshöjning på slutet

Gardell stod majestätisk på scenen och framförde sitt bidrag. Och när han höjde tonen i slutskedet kunde inte publiken göra annat än att jubla.

 

Du är bäst, Jonas. Dela om du också tycker Jonas Gardell är en härlig person!