Melodifestivalen 2022: Alvaro Estrellas okända möten med Jerry Williams – avslöjar folkkäre stjärnans storhet bakom kulisserna

Jerry Williams har satt stort avtryck på många – så även Alvaro Estrella.
Nu berättar Melodifestivalen-aktuelle artisten om sina starka möten med ”Jerka” bakom kulisserna.
– Han betydde väldigt mycket för mig, säger han till Nöjeslivet.

På lördagen gör Alvaro Estrella comeback i Melodifestivalen. Artisten, proffsdansaren och körsångaren som tidigare även medverkat många gånger i Eurovision Song Contest, sjunger för tredje året i rad i den svenska uttagningen till Europafinalen.

Förra året blev det succ´e med finallåten ”Baila, baila”. I år är det ”Suave” som gäller för 41-åringen.

För Melodifestivaltittare är han sedan länge ett välbekant ansikte. Alvaro Estrella har tidigare varit bakgrundsdansare till artister som Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw. 2014 gjorde han solodebut som artist i Mello med låten ”Bedroom” – och 2020 blev det finalplats i duett med Leo Mendez och bidraget ”Vamos Amigos”.

Vid sidan av schlagerscenen har Alvaro Estrella ett flertal musikaler bakom sig, såsom ”West Side Story” på Malmö opera och i vår är han aktuell med ”Saturday night fever” i Stockholm tillsammans med bland andra David Lindgren.

År 2009 fick han arbeta tillsammans med en riktig legend inom den svenska musikhistorien. Alvaro Estrella var då dansare i Jerry Williams hyllade show ”Dynamite” på Rondo i Göteborg.

STOCKHOLM 20100927 Artisten Jerry Williams fotograferad inför med krogshowen Dynamite, då på Tyrol. Foto: Janerik Henriksson / TT

Alvaro Estrella om sina möten med Jerry Williams

Mötena med ”Jerka”, som egentligen hette Erik Fernström, blev närmast avgörande för Alvaro, berättar han.

– Det är ju fortfarande en av de största grejerna jag varit med om, att jobba med honom. Jag sa det även i presentationen i förra tävlingen, att han betydde väldigt mycket för mig, säger Alvaro Estrella till Nöjeslivet.

Foto: Annika Berglund/SVT

Alvaro Estrella imponerades stort av den rutinerade och folkkäre stjärnan – och försökte ta till sig av alla hans lärdomar.

– Vi jobbade intensivt tillsammans i samband med hans krogshow på Rondo i Göteborg. Jag tror den hette ”Dynamite”. Var vi där under en lång period, det hände mycket och vi tränade ihop, han var ju väldigt mycket för att styrketräna, säger Alvaro Estrella.

Vad minns du bäst från dina möten med Jerry Williams?

– Han lärde mig jättemycket om hur man behandlar människor. Att alla är lika mycket värda, att man ska respektera alla som arbetar både på scenen och de som är bakom scen. Det har jag verkligen tagit till mig jättemycket. Det är lite så jag jobbar också.

”Jag tog det jättehårt”

Den unge proffsdansaren drömde redan då om att få stå längst fram på scenen och sjunga. ”Jerka” uppmuntrade honom, berättar Estrella.

Foto: Annika Berglund/SVT
Foto: Annika Berglund/SVT

– Han bodde i Täby och det gjorde att vi kunde träffas ibland. Han kunde skjutsa hem mig, och gav mig mycket hjälp i början av min karriär när jag ville satsa på musiken. ”Tänk på det här, strunta i det där” och så. Han var väldigt lätt att prata med, och det är inte så många man träffar som man har den kontakten med. Jag är extremt tacksam över att ha fått träffa honom.

Den 25 mars 2018 gick Jerry Williams ur tiden, 75 år gammal.

– Det var jättejobbigt när han gick bort, jag tog det jättehårt. Samtidigt känner jag mig priviligerad över att ha fått jobba med honom och ha haft den kontakten, säger Alvaro Estrella.

Kommer ”Jerka” finnas i dina tankar även på lördag när du går upp på scenen?

– Ja. När jag går upp på scen tänker jag först och främst på min son, det är alltid nummer ett. Jag tror att min arbetsmoral och mitt sätt att se på det här i grunden kommer från alla mina år som jag jobbat med det här. Men väldigt mycket kommer också från honom. Att visa respekt och hur man behandlar människan med ödmjukhet.

Här nedan kan man se ett klipp från Jerry Williams show på Rondo med Alvaro Estrella i dansuppställningen på scen:

Tack för allt Jerka, vi glömmer dig aldrig!

Stort lycka till med Mello-äventyret, Alvaro!