SVT:s pik till Ledin inför alla – efter artistens vägran: ”Typiskt Tomas”

Förra veckan stod det klart att Tomas Ledin inte tänker låta flytta sin jubileumskonsert i Globen till förmån för Melodifestivalen.

Något programledaren Oscar Zia passade på att pika artisten för inför miljonpublik under Melodifestivalen i lördags, skriver Expressen.

Den 25 februari, på självaste 70-årsdagen, planerar den folkkäre artisten Tomas Ledin en stor jubileumskonsert med gästartister och överraskningar. Detta i Avicii arena, även känt som Globen, i Stockholm.

Något som ställer till det för SVT.

Oscar Zia Tomas Ledin
Foto: Jonas Ekströmer, TT / Naina Helén Jåma, TT

Kanalen har sedan tidigare valt att ställa in Melodifestivalens  turné runt om i landet, på grund av restriktionerna under coronapandemin.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot Melodifestivalen – efter Oscar Zias premiär: ”Onödigt många…”

I stället planeras alla deltävlingar att sändas från Stockholm. De första tre i Avicii arena, sedan flyttar man den stora produktionen till Friends arena.

Anledningen till flytten är att Tomas Ledin bokat in sig för sin jubileumskonsert samma datum, och vägrar att maka på sig.

”Skulle jag svika er”

I ett inlägg på Instagram sätter Tomas Ledin punkt för ryktena om att hans konsert kanske skulle flyttas till förmån för Melodifestivalen.

”Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det”, skriver artisten på Instagram och fortsätter:

”Och ni ska veta att jubilaren är både varmt lycklig och klart tagen av det stora intresset.”

I den första deltävlingen av Melodifestivalen pikades Ledin med glimten i ögat av programledaren Oscar Zia för beslutet.

globen, avicii arena
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

I direktsändning och inför miljonpublik luktade sig Oscar Zia i armhålan och sa sedan:

– Förlåt, jag skulle verkligen ha tvättat men Tomas Ledin hade bokat alla tvättstugor. Typiskt Tomas.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.